Citat:
În prealabil postat de andrei_im
despre "minunile" de la catolici, am o singura intrebare. de ce sunt atat de diferite de ale noastre? diferite ca manifestare, la asta ma refer. nu vreau sa ma arunc la afirmatii grele, am pus doar aceasta intrebare.
constat cu durere ca din nou se confunda dragostea fata de frati cu imbratisarea invataturilor diavolesti. intr-un secol in care nu mai exista dragoste, aparent acest cuvant este "pe toate gardurile". Sa ne pazeasca Dumnezeu si Maica Domului!
|
Nu cred totusi ca vrei sa zici ca invataturile catolice sunt diavolesti.
Poate vrei sa spui ca sunt unele care snt deviate de la invatatura ortodxa, dar de aici pana la a spune ca sunt diavolesti mi se pare ca facem un pas imens.
De ce sunt diferite minunile? Eu nu as pune ghilimele. Eu nu pot sa cred ca tot ce se intampla la catolici de atatea secole sunt numai 'fenomene'.
O parere personala: Cred ca explicatia pentru 'minunile diferite' este ca Duhul sufla unde vrea si ca se adapteaza la intelegerea credinciosilor. De accea, cand o minune se intampla la catolici, se intampla pe intelesul lor. De exemplu, la ei se pune mare accent pe patimile lui Hristos, mai mult decat pe inviere uneori se vede si in arta lor sacra. De aceea la ei apar oameni cu stigmate, iar la noi nu. Noi vedem crucea intotdeauna in relatia ei cu Invierea.