View Single Post
Vechi 11.01.2010, 11:47:11
dorinastoica14
Guest

Implicit

Cele scrise de părintele George după părerea mea reflectă modul de gândire a oricărui creștin.ortodox trăitor care respectă Sfânta Biserică și Sfânta Tradiție.
Faptul că locuiți în străinătate și mergeți la biserică este un lucru bun dar, bine ar fi să nu încercați a ne convinge că, cele pe care le lucrați acolo sunt bune și ar trebui să le facem și noi la fel!
Din fericire în România, ortodoxia se păstrează încă autentică așa cum ne-a dăruit-o Sfinții Părinți după a căror învățătură preoți și mireni mergem pe cărarea îngustă a credinței.Este lesne a împăca pe cele lumești cu cele duhovnicești pentru a obține o trăire plăcută trupului și o oarecare liniște sufletului.
Așa cum spunea și părintele cele bune se obțin anevoie cu trudă și cu nevoință și mulți aleg această cale nevindu-se în post curățenie și în tăcere.
Sunt creștini care merg sute de km. pentru a găsi un duhovnic care să dea canoane severe și care ani de zile se nevoiesc pentru a face acest canon timp în care se luptă cu patimile și cu păcatele.Ori după părerea unora dintre voi toate acestea sunt inutile.Împlinirea canonului nu înseamnă despărțirea de biserică ci din contra urmarea lui Hristos.
Am mai spus într-o postare și chiar dacă mă repet spun și aici:a pleca de la duhovnic fără canon este ca și cum te-ai spăla fără săpun!
Ce să mai spun despre acei care se împărtășesc fără spovedanie!
Reply With Quote