View Single Post
Vechi 11.01.2010, 12:45:15
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Sunt creștini care merg sute de km. pentru a găsi un duhovnic care să dea canoane severe și care ani de zile se nevoiesc pentru a face acest canon timp în care se luptă cu patimile și cu păcatele.Ori după părerea unora dintre voi toate acestea sunt inutile.Împlinirea canonului nu înseamnă despărțirea de biserică ci din contra urmarea lui Hristos.
Am mai spus într-o postare și chiar dacă mă repet spun și aici:a pleca de la duhovnic fără canon este ca și cum te-ai spăla fără săpun!
Ce să mai spun despre acei care se împărtășesc fără spovedanie!
Eu nu cred ca am zis ca implinirea unui canon si spovedania in general este inutila. Am spus ca dupa parerea unora (dintre care ma numar) spovedania este o taina diferita de impartasanie si nu neaparat legata de ea (adica, nu este nevoie sa ne spovedim inainte de fiecare ipartasanie)
Ce sa faca cel care are un duhovnic si acesta nu ii da canon (in sensul ca nu il opreste de la impartasanie, sau alt sens)? sa se duca neaparat la altul? In ortodoxie se mai spune si sa nu-ti schimbi duhovnicul dupa cum ti se pare tie.