Citat:
În prealabil postat de philalex
bai atatea discutii cu vaccinarea aceasta...fiecare alege....il face sau nu.....ce popor isteric...de fapt e caracteristic latinilor.....
|
Ce sa alegi fratioare?
Hai sa-ti zic eu cum alegi:
Suni la doamna doctorita care te-a trata de bolile cronice la plamani si intrebi.
E si dansa e medic de specialitate + presedinte in nu stiu ce consilii si comisii.
Neaparat Madalin sa faci, zice dansa. Eu mi-am facut, toti ne-am facut de aici. A fost testat din august pana in noiembrie, e absolut ca orice alt vaccin, e inofensiv. Nu te juca cu asta, zice ea, fa-ti vaccinul.
Pai, zic, vuie internetu' sa nu-l facem.
Lasa, zice dansa, ca nici eu n-am auzit de profesorii aia straini care-si dau cu parerea p-acolo, ai incredere in mine, ca daca si noi l-am facut, nu ne faceam harakiri.
Suni la medicul de famile, de la Medsana, ca o fi si dansul informat, doar sta in oras.
Si-i spui problema zboruri dese, mancari de la restaurant, dormit in hotel in anglia mai mult decat acasa. Iti stie istoricul de boli pulmonare cronice.
Zice: daca n-ai face ai fi in ton cu englezii care nu vor sa faca si dau la altii, daca-ntelegi ce vreau sa zic.
Nu-nteleg, zic.
Pai, zice, ei dau la toata lumea dar ei nu vor sa-l faca.
Deci sa nu fac ca e nociv.
Nu e mai nociv decat vaccinul clasic antigripal, zice.
Bun, zic, atunci eu care am fost bolnav, poate ar trebui sa-l fac, nu? Ca doar d-alea clasice facui 2 pana acum si nu mai muri.
Ai avut, zice, boli clinice dar nu mai ai. Depinde de tine, zice, daca vrei sa-ti asumi riscurile.
Pai zic care riscuri, ca pana acum nu mi-ati zis de ele?
Domne', zice, e decizia ta, daca vrei vino sa ti-l fac. Eu nu mi l-am facut, asta pot sa-ti zic.
Da zic de gripa asta daca o iau mor?
Nu mai mult decat altii care au luat-o imi raspunde.
Eu ce sa fac? Sa dau in bobi?
Mi-a zis cineva ca daca nu-l fac am sanse 10% sa o mierlesc in urmatoarele 2 luni si daca-l fac am sanse 5% sa ma imbolnavesc de dileala cronica peste 20 ani?
Zi tu prietene, pe ce sa-mi bazez decizia?
Zi tu inteleptule care esti intelept si nu esti isteric... Lumineaza-ma, ce-ai face in locul meu? Numai spune pe ce iti bazezi decizia.
Adica acum 2 ani aveai sarcoidoza, o boala a sist imunitar care-si ataca propriile celule din plamani + tuberculoza (luate si ea prob tot din calatorii).
Acum ai un proiect de 1 an de zile in UK, in topul tarilor gripate, pt care tre sa bagi o fuga pana acolo si sa te intorci cam odata pe saptamana.