Subiect: Codul lui Oreste
View Single Post
Vechi 11.01.2010, 16:03:28
OmuBun
Guest

Implicit

Degeaba incercam sa scoatem ceva din tot amalgamul asta, ca tot in jurul cozii ne invartim. Cine a zis ceva de Oreste (ma refer la a-l cataloga ca inteleptul... Solomon)? Nu stiu daca are prea multi simpatizanti si daca-i are, ma rog... treaba lor! De cele mai multe ori cand m-am nimerit pe acel program, NU mi-au placut ideile invitatilor lui. Totusi, a mai fost invitat si pustiul acela deosebit de dotat pentru varsta lui, au mai fost si oameni de la care aveai ce asculta. Aceasta emisiune a avut acel ceva prin caracterul informational si nu datorita calitatilor oratorice ale lui Oreste. Ceea ce vad pe-aici este sistemul: "Omorati mesagerul ca n-are sapca!" Si mai ales, in toata emisiunea cu pricina, Oreste nici nu stiu daca a spus doua-trei idei pline de duh...
Pentru anna21: Avertismentul pentru Rusia am inteles ca era datorat inceputului celui mai crud sistem comunist, recunoscut de toata lumea ca impotriva Lui Dumnezeu. Daca la noi s-au daramat biserici si au fost bagati in ocne sute de preoti, inchipuiti-va ce-a fost in Rusia! Si eu chiar nu vad unde este indemnul Sf. Fecioare ca Rusia sa treaca la catolicism!... Asta e ceea ce vrem noi sa interpretam.
windorin, intotdeauna avem tendinta sa punem un anume stigmat. Dar nu-i corect. Cati nu s-au departat de Biserica Ortodoxa nu pentru ca intelesesera ceva din rolul bisericii, ci pentru ca au auzit sau au vazut tot felul de preoti care din ignoranta sau slabiciune, au injosit sau distrus orice tentativa de apropiere catre Biserica Lui Dumnezeu. Exista preoti "bolnavi" si preoti cu mult har. Dar Biserica este aceeasi, cu sau fara ei. Duhul bolnav al lui Oreste, nu ma face pe mine sa nu "scanez" si sa selectez numai daca simt ca am ce selecta. E adevarat: de cele mai multe ori se prezentau niste idiotenii, dar au existat si exceptii! Omul are acces in cursul vietii la orice fel de informatie, dar daca vegheaza, nu cred ca are de ce sa se teama. Acum, tema principala era despre miracolele si aparitiile Sfintei Fecioare. Iar aici nu puteam sa nu privesc, fie si din curiozitatea aceea: "Ia sa vedem cu ce ne mai mint de data asta?" Daca un miracol poate fi observat de o masa atat de mare de oameni, in marea lor majoritate nu doar sceptici, ci inversunati impotriva acestor fenomene, daca in urma acelor aparitii, lumea in inteles ceva, s-au intors la credinta, s-au ridicat biserici, s-a preamarit Dumnezeu care se milostiveste sa ingaduie astfel de miracole, doar pentru salvarea omului (DE ORICE CREDINTA, pentru ca uneori aparitiile au fost in mijlocul unor oameni de religii diferite, care s-au indreptat dupa aceea spre crestinism !!!), inseamna ca doar diavolul poate crea filozofii intortochiate, pentru a nu accepta nici cand ti se arata. Evreii inca-L mai asteapta pe Mesia pentru ca dupa filozofia lor, atunci era imposibil sa fie adevarat!...
Reply With Quote