View Single Post
Vechi 11.01.2010, 20:49:22
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

http://www.crestinortodox.ro/vietile...tropolit-filip
Sfantul Marcu al Efesului nu a ascultat de cei din conducerea statului care vroiau pentru scopuri militare,de aparare a Imperiului Bizantin sa se lepede de dreapta credinta si sa duca turma cea cuvantatoare in ratacire.
Cum se stie Sfantul Marcu al Efesului e Sfant,decizia luata fost cea potrivita.

Crestinul,mirean,monahul,preotul,ierarhul trebuie sa umble dupa legea statului numai cat aceasta coincide cu cea a lui Dumnezeu Iisus Hristos,intrucat crestin inseamna ucenic a lui Dumnezeu Iisus Hristos.
Daca armata decide sa faca razboaie de cucerire atunci preotul,ierarhul si chiar mireanul pot foarte bine sa refuze sa participe fiind lasati de preabunul Dumnezeu liberi,cum sunt toate fiintele rationale.Este adevarat ca pentru aceasta pot patimi anumit intamplari neplacute fizic,dar Dumnezeu Iisus Hristos ne-a zis:
"4.Dar vă spun vouă, prietenii Mei: Nu vă temeți de cei care ucid trupul și după aceasta n-au ce să mai facă.
5.Vă voi arăta însă de cine să vă temeți: Temeți-vă de acela care, după ce a ucis, are putere să arunce în gheena; da, vă zic vouă, de acela să vă temeți"
Pacatul este cel care dupa ce a ucis (sufleteste) are putere sa arunce sufletul si in gheena.Crestinul se cuvine sa se teama a lucra pacatul chiar daca aceasta va duce la represalii din partea duhurilor rele si a celor inselati de ele impotriva lui.

Nu stiu mai frate Zaharia pentru care motiv fratia ta te apuci sa zici de cei care vin la Sfanta Biserica chiar daca vin mai rar,sau ajung uneori mai tarziu ca sunt asa sau altfel.La Sfanta Biserica e foarte normal sa vina pacatosii,ca Dumnezeu Iisus Hristos pentru toti pacatosii a venit sa le dea vindecare sufleteasca.
In Bucuresti Sfintele Biserici la Sfanta Liturghie duminica sunt foarte pline peste tot si sunt foarte multi oameni care stau pe afara sa asiste la Sfintele Slujbe.
Statul este tot a oamenilor si in Romania sunt 85% la ortodocsi si e nevoie sa fie Sfinte Biserici mai multe chiar daca ar veni numai de doua ori pe an la Sfanta Biserica unii.

Nu prea inteleg de ce ar avea nevoie Romania sa dea ceva mld euro pe avioane:
http://www.bloombiz.ro/finante/miza-...i-sau-economia
http://www.financiarul.com/articol_3...e-de-euro.html
Iata cat "bine" ne-a adus intrarea Romaniei in NATO.
(la asta m-am referit in postul anterior).
Sfantul Stefan cel Mare nu s-a tinut de razboaie de cucerire ci a aparat Moldova.
Mai incolo a facut pace cu Imperiul otoman,platindu-le tribut in schimb,pentru ca oamenii sunt mai importanti ca banii,plus ca daca iese razboi se mai distrug case,pamanturi etc asa ca e bine sa fie evitat.

Referitor la Sfinte Moaste arse eu asa ceva nu am auzit,am auzit in schimb ca la Iasi a fost un incediu si moastele Sfintei Parascheva au iesit de acolo neatinse.Ca uneori se intampla crestinii sa patimeasca moarte muceniceasca asta nu e nimic neobisnuit,si Sfantul Apostol Pavel si Sfantul Apostol Petru au patimit asa ceva si Sfantul Dimitrie cel Mare si Sfantul Mare Mucenic Mina (care au fost ostasi).
Reply With Quote