View Single Post
Vechi 11.01.2010, 21:33:00
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Noesisaa - ce spui tu face parte mai degraba din sacrificiile casniciei in general.
Da, ai ales o persoana impreuna cu profesia lui. Faci sacrificiul pentru ca il iubesti si trebuie sa tii casnicia.
Totusi nu este drept ca unul sa trebuiasca sa impuna altuia ceva prin profesia lui.
Nu stiu daca fetele alea erau chiar asa fericite in sufletul lor, si familiile lor la fel (copii, etc.) sa tina post de revelion, de Craciun etc.
Sunt obligate la acest sacrificiu.

Si imagineaza-ti un preot care este pus sa aleaga: ori sotie ori profesie (daca este vaduv sau divortat si nu mai are voie sa se recasatoreasca). Si daca mai sunt si copii la mijloc...
Ce-ar trebui sa aleaga? Sa invete poate alta meserie? Sa piarda familie si copii?
Dar Sophia, nu asa se pune problema, sau nu asa ar trebui sa se puna problema. Daca te casatoresti din dragoste cu cineva care are o meserie care nu este de instalator, de exemplu, si mai mult ai dragoste fata de Dumnezeu sacrificiile de fapt sunt minore. Stiu oameni carora a tine post miercurea si vinerea este un lucru de neconceput, "e prea greu", dar stiu altii carora nu li se pare nici pe departe un lucru neobisnuit, ci o fac din dragose fata de Hristos si Jertfa Sa, si au de gand sa faca treaba asta toata viata lor, poate cu unele scapari din cand in cand. La fel si cu dragostea fizica, la fel si cu celelalte. Bineinteles toate trebuie facute impreuna, si trebuie sa fie amandoi perfect de acord, altfel nu.

Nu am auzit de nici un preot care sa fie fortat sa aleaga intre nevasta si profesie. Daca ramane vaduv nu-l trimite nimeni la manastire, decat numai daca vrea si nu are copii de intretinut...La fel si cu cei divortati.
Reply With Quote