"tu lovesti cu disperare in intreg monahismul, implicit in acele "persoane necunoscute" care traiesc si lupta acolo!"
Nu cred ca am lovit in Sf.Vasile cel Mare,Antonie, Pahomie si toti ceilalti pana in ziua de azi incluzand aici si marii duhovnici si calugari ai intregii ortodoxii care nu sunt canonizati sau inca sunt in viata...pt.mine aceia reprezinta cu cinste intreg MONAHISMUL,aceia sunt MONAHISMUL,nu "umerasele"(vorba pr.Arsenie Boca) care ocupa cea mai mare parte a locasurilor de cult la ora actuala pretinzand ca sunt calugari...si,tocmai cu persoanele alea necunoscute care traiesc si lupta acolo am avut de-a face...pot scrie un roman in serie cu aproape fiecare manastire din tara asta,luand pe zone si eparhii scriind impresii si intamplari cu surprize placute si intr-o mai mare proportie neplacute,adica socante, si sa nu uitam ca asta nu m-a smintit si nu a avut efect negativ de vreme ce eu am plecat la manastire totusi...si tot ce stiu eu stie si duhovnicul meu,nimic nu am facut fara blagoslovenia duhovnicului atat in lume cat si in manastire,inclusiv plecarea mea de acolo....ca dovada ca intr-un final si acel duhovnic a preferat sa se retraga la manastirea de metanie si sa le lase sa-si vada de mantuire dupa cum vor,el oricum era in plus pt ele...probabil ca asta este marea mea problema de care nu ma mai pot dezvata : spun tot duhovnicului si ascult si iau aminte la tot si cand este cazul cu voia sa ma sfatuiesc si cu cativa din marii duhovnici ieromonahi pe care ii mai are aceasta tara la ora actuala...asta nu inseamna ca am aceasi consideratie fata de toate "umerasele"
Daca asta s-a inteles,ca sunt in criza de argumente NO COMMENT!!! :) :) :)chiar mi se pare lipsit de rationament sa ceri argumente referitoare la monahismul actual pe un forum vizitat de o gama larga de useri...eu ceea ce am spus si voi spune la nesfarsit nu este pt a sminti(motiv pt care nu dau exemple concrete desi au fost solicitate de curiosi) sau a lovi ci pt a atentiona sa nu mai faca si altii aceeasi greseala facuta de mine,pt a deschide ochii bine cand iau o decizie importanta cu viata lor,indiferent ca este casatorie sau calugarie...
Si...acestea fiind spuse personal am incheiat subiectul...oricum nu pot cere nimanui mai mult decat este si poate fi,mai mult decat intelege si poate da,asa cum si eu la randul meu asta sunt si nu pretind sa fiu inteleasa si acceptata de toata lumea...sincer ma intereseaza mai putin lumea...nu ma impiedic de lume in mersul meu...ma folosesc doar atunci cand am ce sa iau bun spre folosul meu spre mantuire.
Presupunand ca nu sunt userul cel mai iubit de dv.de pe acest forum ca sa nu ma mai scutiti cu adresarile si caracterizarea cu adevarat neargumentata si nefondata va spun un calduros : Doamne ajuta!
|