Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 12.01.2010, 01:04:15
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Ca sa fiu sigur ca m-am exprimat bine: o fi existand un timp deaspura noastra, mai presus de timpurile masurate de noi, insa fiecare biserica de 2000 de ani incoace a urmat timpul locului in care era. Fiecare biserica sarbatorea cred eu Invierea Domnului la miezul noptii dintre sambata si duminica din locul ala, chiar daca in alte parti ale Pamantului acel miez al noptii era la cateva ore inainte sau dupa, sau chiar la o zi intreaga dupa.
Asa este, numai ca toate Sfintele Liturghii se tin in aceiasi zi, inainte de a se schimba data la Ierusalim.

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
In exemplele de mai sus, in Alaska / Siberia / restul continentului american, ai oameni la distanta mica una de alta la care cand unii e duminica, la ceilalti e sambata. Si asta a fost cu mult inainte de 1920.
Asta se intimpla din cauza ca oamenii si-au definit reperele de timp dupa interese si in functie de puternicii zilei, dar, in pofida tuturor, Dumnezeu a facut ca Sfintele Liturghii sa se tina toate in aceeasi zi. Astfel, este duminica in Alaska si Ierusalim pina la 1:00 PM ora Alaskai, timp suficient ca si crestinii din Alaska sa savirseasca Sfinta Liturghie.