Subiect: Codul lui Oreste
View Single Post
Vechi 12.01.2010, 01:09:12
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
OmuBun ,
Tu crezi in minunea de la Fatima?Crezi ca a fost adevarata si ca a fost cu adevarat Maica Domnului acolo?
Am auzit mult vorbindu-se despre ea, imediat dupa revolutie, iar cel care-a popularizat-o la noi a fost Radu Comanescu (mason, bineinteles - vor zice unii. Iar eu zic: un om ca oricare altul care - din motive ce-mi scapa - a simitit atunci nevoia sa povesteasca romanilor despre acest miracol) Mai tarziu, am mai citit si eu, am mai vazut un film, am mai ascultat pareri ale altora decat cei care trebuiau sa exprime o pozitie oficiala a BO, fie ei rusi sau greci. Concret, nu poti neglija ceea ce a vazut toata acea lume. Si-apoi, OK, diavolul a creat o farsa si a adus o halucinatie locala, pentru toti cei adunati acolo, dar cum se face cu cei care nu participau, si care erau in localitatile din jur si au fost martorii acelui joc astral.
OK! Diavolul a pus la cale? Si ce-a rezolvat? S-a ridicat o biserica ce aduce anual milioane de pelerini (de confesiuni diferite) dornici de mantuire. Il hulesc ei pe Dumnezeu? Ii fac ei vreun serviciu diavolului? Sunt ei satanisti, emo, yoghini, etc? N-am auzit de asa ceva, decat daca sunt posedati si cineva apropiat doreste sa-i ajute sa fie dezlegati
Ce vina aveau acei copii pastori sa se foloseasca diavolul de ei in chip fals divin, atat timp cat ei se rugau Sfintei Fecioare? Da, poti rade, chiar ca om, de cineva matur, poti face farse cuiva care se crede destept, dar ca sa faci farse unor copii simpli si credinciosi, eu unul nu cred ca Dumnezeu ingaduie o asa rautate!!!
Concluzia? DA. Eu cred. Si mai cred ca nu am savarsit nici un pacat atunci cand, trecand in drumurile mele din Londra, prin fata unor biserici catolice, imi faceam cruce cu limba-n gura, pentru ca vedeam chipul Sfintei Fecioare sau a Mantuitorului si nu puteam ramane in sufletul meu indiferent. Sunt pacatos, dar nu pot intoarce spatele si nici nu pot ignora din rea-vointa. Si Mantuitorul si Sfanta Fecioara sunt aceiasi la noi si la ei. N-au existat altii. Decat sa dau socoteala ca i-am ignorat, mai bine sa spun de doua ori, chiar daca o data este considerat in van!
Am mai spus-o: Biserica Ortodoxa Romana din Londra isi are lacasul intr-o Biserica Anglicana. Ei ne ajuta; ei nu ne urasc! Ei prefera sa se umple biserica de crestini care se roaga! Cine-i pizmasul aici? Cine-i cel mai aproape de Dumnezeu si de voia Lui? Nu ne complacem noi in fariseism prin atitudinea asta ostila fata de cei care se roaga aceluiasi Mantuitor si aceleiasi Sfinte Fecioare?
Dumnezeu sa ma ierte, dar ma tem ca ne pierdem in detalii si scapam din vedere esentialul!
Reply With Quote