Citat:
Īn prealabil postat de andreicozia
Draga Jeni, inteleg ce spui, dar ma intreb oare cum de nu vezi ca in cele mai multe cazuri tocmai sanatatea familiei depinde de munca prestata de mama si tata impreuna.
|
Andrei, fratele meu,
pai tocmai de aceasta
impreuna lucrare vorbesc si eu. Pentru ca
drept este ca,
impreuna sa se zideasca temelia casei. Acolo unde trage doar unul iar celalalt sade (sau mai rau, risipeste ceea ce celalalt seamana) casa se va prabusi curand. Ma bucur sincer, ca suntem pe
aceeasi lungime de unda si folosim
amandoi termenul
"impreuna".
Repet ceea ce am scris si mai sus, nu sunt impotriva muncii. Doamne iarta-ma!
Pai cum as putea fi, cand la rugaciunea de inceperea lucrului spune asa frumos "cel ce nu munceste NICI sa NU manace"!!
Partea de care eu ma tot leg... ca un catar incapatanat ce sunt

e tocmai partea aceasta a doua..
De acolo incepe sa se clatine fundamentul pina la divort, de la bani, si DORINTA DE A AVEA!
Asta-i partea la care m-as bucura daca ar mai lucra crestinul nostru (in frunte cu mine bineinteles). Tocmai dorinta asta de "a avea" lasa copii singuri, indeparteaza sotii de sotii, mamele de parinti, nepotii de bunici..
Durerea mea Andrei, nu e munca in sine ci egoismul pe care il "castigam" odata cu "rodul muncii".
Asta e durerea mea! Cum as putea spune , stati acasa si NU munciti. Stati ca plosnitele

(vorba tatalui meu) si adunati numai ce
altii sadesc..
Cum as putea cand imi crapa obrazul de rusine cand trec pe langa un camp vara si vad cate un bunicut sau cate o bunicuta muncind la 30 grade in soare, la prasit..numai..ca sa aiba cu ce isi tine nepotul la scoli inalte..
Cum as putea spune traiti ca ..cand cel mai mic gandac munceste si aduna acolo un lemisor..o pana...o firmiturica.. Oare cum as putea Andrei, fratele meu drag? Cum?
Nu e vorba de mine sau de altii ca mine. Nu se pune asa problema. Eu nu ma consider cu nimic mai buna decat altii. Fiecare in dreptul sau, face ceea ce poate. Stie Stapana pe fiecare.. Ceea ce m-ar bucura ca mama, in primul rand (!!) este sa ne trezim . Sa ne trezim macar in al 12 ceas...si sa fim
MAME si
TATI adevarati pentru copii nostri. Nu parinti vitregi. Stii de ce imi doresc asta??
Eu maine , poimanie voi zace in groapa dar raman copii mei, ai tai...si ei se vor lupta cu societatea.. Poate ca, al meu al tau ,al lui X sau Y va schimba ceva , cat de mic, in aceasta lume.
Stiu e un gand nebunesc, e ca si cum ai incerca sa topeste ghetarul cu un singur pai de chibrit.. E drept...multe nu se pot face.. dar...macar cel ce sade langa el..se incalzeste...astfel.. incalzind la randu-i pe un altul...si pe altul...restul.. Dumnezeu cu mila Sa...face El..ceea ce omul nu poate.
Dar pentru a primi ceva ...trebuie sa depui intai.. Ca la banca , fratioare. Primesti dobanda dar intai trebuie sa depui si tu ceva..
Cu dragoste frateasca te imbratisez si daca te-am mahnit cumva prin mesajele sau insistenta mea pe aceasta tema,
te rog (desi stiu ca nu iti place acest cuvant)
iarta-ma!