Citat:
În prealabil postat de sophia
Aureliapopescu - imi cer scuze. N-am vrut sa fiu rea.
Sunt efectiv probleme pe care mi le pun. Nu sunt bani in lume.
In tara sunt manastiri si se pot duce la ele.
Noi unde sa ne ducem insa?
Daca ar fi bani am putea sa ne ajutam cu totii. Nu crezi?
Ma intrebam si eu sincer cum sa fac sa ne facem si noi aici biserica noastra. Cine ne-ar putea ajuta?
Atata tot.
|
Draga Sophia,
Cand am scris randurile pe care le-am scris nu m-am gandit neaparat la tine..nu m-am gandit ca pot eu sa schimb lumea ( desi cred ca sta in puterea noastra a fiecaruia ).
Stiu ca nu sunt bani, nici nu am cerut asa ceva desi daca stau sa ma gandesc atunci cand vrem sa facem o fapta buna..ne rupem de la gura " covrigul de dimineata" sau cafeaua de la 12. Zilele trecute citeam o istorioara a parintelui Cleopa cu vaduva Anastasia care era atat de saraca incat nu avea ce duce ca dar la sfintearea unei noi biserici... si totusi s-a gandit ca trebuie sa mearga! A dus o legatura de fan pentru boii celor avuti iar ca drept rasplata ingerul Domnului i-a daruit vaduvei Anastasia biserica. Asa si noi nu ne cere Dumnezeu sa dam ceea ce nu aveam dar daca din ceea ce avem dam cu inima curata si cu smerenie ca nu putem da mai mult Dumnezeu ne intoarce intreit ceea ce am dat noi cu TOT sufletul.
Problema pe care o pui tu Sophia are multe parti bune si unele mai putin bune.
Nu spune nimeni( adica eu nu spun asta!) ca cei care au plecat in strainatate au plecat de bine ce le era aici in tara nu...ca sunt si exceptii asta e cu totul altceva. Eu cred ca atunci cand vrei sa pleci din tara pleci in primul rand cu binecuvantare din partea duhovnicul si pleci stiind ca duminica poti merge in casa Domnului, sa te rogi, sa te linistesti, sa te regasesti. Asta inseamna ca iti pasa si ca esti cu Dumnezeu indiferent unde mergi.
Ca ai plecat fara aceste indrumari e greu, e foarte greu si nu stiu sincer daca in locul unde iti duci tu existenta se poate face vreo biserica. In primul rand daca vrei sa-ti asumi tu inceperea constructiei unei noi biserici cred ca ar trebui mai intai a incepe cu o scrisoare adresata Patriarhului B.O.R. in care sa vii cu lucruri concrete si ma gandesc la lista de semnaturi in care sa ai un nr.si o serie de buletin/ pasaport un CNP in care sa dovedesti cu sunt intradevar oameni care isi doresc asa ceva. Nu stiu acum altceva sa spun pentru ca nu cunosc exact datele problemei.
Daca pot sa te ajut cu ceva sincer apeleaza cu toata increderea si ma straduiesc sa te ajut.
Pana atunci iti doresc multa liniste, pace trupeasca si sufleteasca si Maica Domnului sa te apere si sa te binecuvanteze.