View Single Post
Vechi 12.01.2010, 12:56:06
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Asa ca un exemplu ,cineva spovedit la o manastire,a primit 7 ani canon,pentru un avort .
Adcia 7 ani sa nu ia Sf Impartasanie,si sa spuna acatistul Maicii Domnului.
Am dat un exemplu limita,caci pe cat de mare este regretul celei care a facut o asemenea fapta,la fel i-a fost si canonul.
Nu cred că doar pentru un singur avort a primit atâția ani canon.Cred că au fost și alte păcate.Un părinte de la Sihăstria spunea într-o predică că păcatul acesta al avortului este anevoie de a se ierta.Pentru acest păcat în cărțile scrise de Sfinții Părinți se recomandă botezarea de prunci (mai ales prin spitale sau acei care provin din familii nevoiașe,și multă milostenie!),
Dacă ții legătura cu preotul care ți-a dat un canon făcând pocăință,nemaifăcând păcatul pentru care ai primit canon,îndreptându-ți viața și făcând fapte plăcute lui Dumnezeu acesta poate să-ți reducă canonul.
Chiar și atunci când ți se dă canonul poți"negocia"promițând fapte creștinești sau arătând la prima spovedanie faptele pe care le-ai făcut mărturisindu-le fără mândrie.
Toate acestea nu sunt de la mine vorbire ci se găsesc în cărțile părintelui Cleopa și ale altor Sfinți Părinți.
Canonul primit nu poate fi redus sau dezlegat decât de duhovnicul care ți l-a dat.
Reply With Quote