View Single Post
Vechi 12.01.2010, 12:59:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PacatPacatPacat Vezi mesajul
binele si raul sint relative si nu numai ca sint decise de rezultatele actiunilor noastre, ci si de modul cum le privim. daca furtul ar fi un rau absolut, asa cum ne spune biblia, atunci Robin Hood ar fi un tilhar ordinar, si nu un erou/protector al saracilor. spune-i tigrului ca e "rau" sa ucida fiindca asa scrie in biblie. lui ii e foame, pentru el acesta este un bine. e "rau" sa refuzi, ca mama, sa aduci pe lume un al zecelea copil intr-o familie subnutrita si fara acces la cultura, dar in acelasi timp este un bine pe care ti-l faci tie (eviti disperarea de a asista lipsa de sanse si frustrarea copilului) si societatii (reduci sansa de foamete, subcultura, razboaie, etc).
Robin Hood nu face parte din valorile crestine si nu cred ca a fost sanctificat :)
Reprezinta e adevarat o valoare sociala, dar e una sociala si cam atat.

Morala biblica nu se adreseaza tigrului (animalelor) ci omului.

Romanii ca popor au supravietuit tocmai asa cum al zecelea copil adus pe lume intr-o familie subnutrita si fara acces la cultura.

De 20 ani procedam inversam, ucidem fiecare al doilea, treilea daca nu primul copil si o ducem mai rau ca oricand iar consecintele inca nu ne-au ajuns, o sa vedem mai incolo cand 2 milioane de oameni au sa trebuiasca sa intretina 12 milioane de pensionari (mai mult sau mai putin metaforice cifrele). Sa vezi tu atunci cum o sa arate foamea, pentru ca acum vorbesti despre ea dar nu stii sensul cuvantului.

Ca sa nu mai vorbim ca nu accesul la cultura s-a redus ci s-a produs devalorizarea culturii care e mai rea decat lipsa de acces.

In ceea ce priveste razboiale, sunt din alte motive cel putin la ora actuala au ca motiv tocmai dezvoltarea economica excesiva care nu are in centru omul ci banul.

Citat:
este rau sa-ti pui intrebari care ti-ar putea zdruncina sistemul bisericesc de valori si care-ti aduc arderea pe rug, dar e in acelasi timp bine,
Intrebari desigur, poti sa-ti pui, intrebarea este daca obtii raspunsurile corecte sau stii unde sa le cauti, ori din cate vad nu prea stii..

Citat:
fiindca afli ca pamintul se invirte in jurul soarelui
Asa, si asta te-a facut mai destept sau mai bun? Eu cred ca nu.

Citat:
si ca medicamentele vindeca boli care nu mai trebuie acceptate ce "pedepse divine".
Asa, si cine e contra din motivele expuse de tine? Asta e inventia ateilor ca nu mai stiu ce sa puna in carca credinciosilor ca deh, pana si ateul are nevoie de motivatii pentru a ura pe cineva. Iar daca nu exista, se inventeaza.