Eu pot sa spun ce mi s-a intamplat in urma cu 11 ani de zile,cand treceam prin niste incercari grele,inclusiv o afectiune fizica oarecum superficiala,dar care imi pricinuia mari neajunsuri si nu reuseam sa o vindec cu nimic.Eram intr-o stare sufleteasca deplorabila,refuzam sa mai ies din casa.Asta a fost pana intr-o zi cand rugaciunea "Visul Maicii Domnului" mi-a cazut in maini si am inceput sa ma rog din tot sufletul.
A doua zi,printr-un concurs de imprejurari,un calugar ce tocmai venise de la Muntele Athos ne-a calcat pragul casei,probabil mai mult si la rugamintea mamei mele care ajunsese disperata.
Era intr-adevar un om deosebit,nicidecum portretul unui om anost si sever care iti face capul calendar cu tot felul de predici,asa cum imi imaginam eu cu mintea de adolescenta de atunci,care mi-a vorbit de la suflet la suflet,m-a dojenit blajin pentru disperarea mea exact cum ar fi facut-o un frate mai mare,a si glumit cu mine si,cel mai important,mi-a redat speranta.
Nu a stat mult sa discute cu mine,maxim 20-30 de minute,dar in acel interval a reusit sa aduca vindecare si speranta in sufletul meu cat nu reusisera in atatea luni nici una din persoanele apropiate mie.
Am continuat sa corespondez cu el multa vreme si in toate scrisorile sale mi-a dat multe sfaturi de folos.Imi pare rau ca am pierdut legatura cu el...
Dupa intrevederea cu calugarul,a doua zi,un medic mi-a dat prescris un medicament care m-a vindecat in doua zile,ce nu reusise nici un alt tratament pana atunci in luni.Toate lucrurile si intreaga mea viata au revenit la normal.
Am divagat putin de la subiectul initial,insa,eu chiar am simtit ajutorul real al Maicii Domnului in acele momente,atat in suflet,cat si concret in cele doua fapte ce au urmat acelei rugaciuni.
Sunt deasemenea convinsa de un lucru,ca nu atat textul rugaciunii este cel ce ajunge la ceruri,ci ceea ce transmite sufletul nostru in acele momente cand ne rugam.
Atat am avut a spune,pentru ca realmente am simtit sa va impartasesc asta atunci cand am vazut titlul acestui topic.
Last edited by heaven; 12.01.2010 at 15:30:56.
|