E greu subiectul.... dar citind cate ceva pe aici parca parca apar idei... :)
ce-am vazut.... iert da nu uit?
Tare nu-mi suna mie asta a iertare... Eu ma intreb Dumnezeu cand iarta oare tine minte?? Oare cand cadem a doau oara, isi aduce aminte si ne taxeaza si pentru prima? Eu cred ca iertarea daca vine din inima si cu dragoste, pai atunci e clar sterge tot si din mintea nostra! Am intalnit oameni la care le spuneam: "Mai sti cand ti-am facut cutare si cutare? Raspundeau: Cand? Cum? Ai facut tu asta? . E clar. Asta era semnul ca am fost iertat."
iertare cu discernamant?
Hop iar ne trezim in locul lui Dumnezeu! Cat discernamant iti trebuie sa ierti? Aaaa... analizam: "Daca il iert, si-o ia in cap si iar face; poate sa-l iert dar daca repeta greseala ceva nu e bine.... Dar poate daca il iert totusi se va indrepta! Hai macar sa-i dau o sansa". Nici asta nu cred ca iertare... Pai dumnezeu iarta non stop! Nu conteaza ca e aceeasi greseala, nu conteaza de cate ori, ci conteaza cum se apropie cel ce a gresit. Si apoi cine sunt eu sa judec? Ni s-a spus sa judecam sau sa iertam?
Si situatiile ar putea continua la nesfarsit. Daca facem rationamente pentru fiecare nu gasim un raspuns. Mai sus ziceam ca de fiecare ne trezim in postura lui Dumnezeu, apoi fratilor cred ca trebuie sa incercam sa-l imitam pe Dumnezeu la treaba cu iertarea!
Doamne ajuta!
|