Subiect: Filmul "AVATAR"
View Single Post
Vechi 12.01.2010, 20:26:10
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
recomand calduros cartea parintelui Serafim Rose - "Nihilismul - o filosofie luciferica", pentru o mai buna constientizare a curentelor de gandire care "bantuie" epoca noastra, curente care vin imbracate in haine ademenitoare, cu idei noi si "bune", care ne spun ce vrem sa auzim, ne vorbesc despre natura, iubire, responsabilitate, dar de fapt nu sunt decat o reactualizare a ratacirilor ateiste si nihiliste, putin mai "gatite" pentru a suna bine urechilor contemporane. Sa ne fereasca Dumnezeu de acestea!
Andrei_im,as vrea sa te intreb doar atat:ai vazut filmul ? 3D ?
In rest as vrea sa spun despre mine ca sunt un mare nihilist dar al desertaciiunii ,refuz in corpore cultura asta care,in momentele ei cele mai de succes nu face decat sa copieze vag unele idei de la crestinism,despre bine,adevar ,sens etc
Totusi,cu toata aceasta respingere care o am fata de filme in general,nu imi dau seama de ce mi-a placut asa mult acel film ,chiar am fost emotionat si infiorat .Cu atat mai mult cu cat urasc efectele pe calcuator(odata ce lucrez non stop cu el) . Si mai ales ca apoi am aflat ca regizorul Cameron e cel care a orchestrat farsa cu urna cu oasele lui Iisus
Si cu atat mai mult cu cat personajul pozitiv lupta impotriva rasei umane,si pentru o polpulatie care avea o zeitatate care era omniprezenta ,ca un fel de retea informationala a acelei planete
Erau toate premisele de a considera acest film inca o porcarie de succes,si cu toate astea m-a emotionat profund.Bine,ca odata iesit din sala,nu am avut nostalgia acelui film,dar pe moment,m-a transpus in alt orizont de valori,dar fara ceva agresiv in ele. :) Am aplaudat ca un copil cand au venit brontozaurii aia,peste invadatorii pamanteni .
Curat murdar !
Reply With Quote