ieri dimineata la micul dejun eu si sotul vorbeam cu un prieten despre cum ne-am creste copilul ...copilul din ziua de azi creste cu calculator, ipod, wii etc Copilului i se da totul material ,mai putin comunicare ,intelegere...Si mi se spunea ca dc mi-as creste copilul fara calculator pana la varsta de 8 ani ,ar fi diferit fata de ceilalti ,si ar simti asta !Insa eu consider ca un copil pana la 8 ani nu are ce sa faca pe calc ,i se pot pune desene animate ,catecele ,jocuri care sa ii dezvolte mintea ,insa o ora pe zi ,atat !
Merg pe strada si vad copii ,adolescenti care in loc sa fie acasa ,sa invete ,sunt pe starzi,injura ,se bat ,ce fac parintii ? de ex am iesit acum cateva zile in parc si surpriza cativa pusti statea pe banca ,fumau si beau vin ! nu sunt mama ,imi doresc din tot sufletul ,nu pot spune ca nu as face greseli ,insa un lucru il stiu sigur : as comunica cu el !
comunicarea e raspunsul multor probleme ...ieri am vazut parca ,s-a sinucis o eleva din cauza unui profesor ...foarte trist ...nici nu vreau sa imi imaginez ce e in sufletele parintilor ! eu una nu l-as mai lasa pe acel profesor tinerel sa profeseze ! pentru D-zeu la scoala te duci pentru a invata (elev ) si pentru a preda (profesor),nu ca sa ai o relatie ! si eu am predat un an ,aveam 19 ani ,iar elevii din calsa a 8 a erau mai inalti ca mine ,ce ar fi trebuit sa fac ,sa ma cuplez cu vreun elev ??? unde este decenta ,moralitatea ?
in loc sa se vorbeasca despre tot felul de tampenii la tv ,ar trebui sa se faca emisiuni educative,sa se gaseasca metode ca parintii si copiii sa comunice !
goana asta dupa bani ,dupa statut social inalt etc ne distrug ,cand o sa ne dam seama ? probabil niciodata !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
|