În prealabil postat de glykys
Ooo,ce topic frumos! si mie imi plac toate anotimpurile! Toate! Imi place iarna, cand ninge cu fulgi mari de zapada, cand e totul invesmantat in alb, cand se aud colinde si vine Craciunul, imi place primavara, cand totul se trezeste la viata, cand imi simt sufletul indragostit, imi place vara cu soarele ei arzator si cu vacanta mare. Toamna nu imi placea pana nu de mult, cand am descoperit cat de frumoasa poate o fi o ploaie de frunze... toamna e cea mai frumoasa in Cismigiu... dar cel mai frumos anotimp este cel al iubirii si al pacii din suflet! Cand este iarna, ca acum, imi doresc sa vina primavara, cand vine primavara vreau sa vina vara... si asa mai departe. Trebuie sa invatam sa pretuim fiecare zi! mare e puterea lui Dumnezeu!
M-ai adus in viata aceasta ca intr-un rai preasfant. Am vazut cerul ca un potir albastru si adanc, in azurul caruia canta pasarile, am ascultat fosnetul linistitor al padurii si susurul dulce - glasuitor al apelor, m-am infruptat din roadele bine inmiresmate si dulci, ca si din mierea cea parfumata. Ce bine e la Tine pe pamant si cata bucurie sa fii oaspetele Tau!
Slava Tie, pentru praznicul vietii;
Slava Tie, pentru buna mireasma a lacramioarelor si a trandafirilor;
Slava Tie, pentru felurimea cea desfatata a roadelor si a seminelor;
Slava Tie, pentru stralucirea de giuvaer din roua diminetii;
Slava Tie, pentru surasul desteptarii scaldate in lumina;
Slava Tie, pentru frumusetea zidirii mainilor Tale;
Slava Tie, pentru viata veacului acesta, prevestitoare a celei ceresti;
Slava Tie, Dumnezeule, in veci!
Condacul al 3-lea
Prin puterea Sfantului Duh imprastie mireasma orice floare, tainica adiere de parfum, gingasa alcatuire de culori, frumusetea Celui Mare intru cele smerite. Lauda si cinste Facatorului de viata Dumnezeu, Cel Care a incununat tarina cu aurul spicelor si cu azurul albastrelelor, iar sufletul cu bucuria vederii celor tainice. Veseliti-va si-I cantati Lui: Aliluia!
Icosul al 3-lea
Cat de minunat esti in sarbatoarea primaverii, cand se trezeste la viata toata faptura si noi strigam cu bucurie catre Tine: Tu esti Izvorul vietii, Tu esti Biruitorul mortii!
Mangaiate de lumina lunii si de cantecele privighetorilor stau vaile si codrii in vesminte de nunta. Intreaga lume e mireasa Ta si ca pe Mirele ei vesnic te asteapta. Daca iarba campului astfel o imbraci, pre noi, oare cum ne vei preschimba in veacul Invierii ce va sa fie? Cum vor lumina trupurile noastre, iar sufletele cum vor straluci?
|