Subiect: Filmul "AVATAR"
View Single Post
Vechi 13.01.2010, 00:18:12
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
... poate constientul colectiv, conf. Jung, sau ceea ce numim noi subconstient colectiv?
Multumesc de obervatie Anca.
Din cat am inteles eu, inconstientul colectiv este mai mult sediul arhetipurilor, un fel de "reziduu" al etapelor dezvoltarii (filogenetice) a psihicului. Si el avea aceasta idee ca psihicul uman este in dezvoltare, ca mai demult, de ex., nu exista o unitate psihica (gandeste-te la niste oameni schizofrenici, dar asa, de felul lor)..tampenii (scuze).

Constiinta colectiva este un termen pe care l-am gasit pe situri new age, dar acum as minti sa spun ca stiu sa definesc EXACT ce inseamna (ca nici nu am rabdare sa citesc toate prostiile, mai mult ma amuz).
Din ce am inteles, constiinta individuala este f limitata, dar ne putem deschide (spiritual) si expune constiintei cosmice din care facem parte. Iar in aceasta constiinta cosmica nici nu se comunica prin cuvinte, ci prin transmiterea directa a gandurilor... bla bla bla..
Cine vrea sa aiba aceasta constiinta neaparat sa-si faca un coif de staniol cu antene..
(Scuze, chiar nu pot ramane serioasa cand vorbesc despre astfel de lucruri.)

Termenii mai evolueaza si ei, dracii sunt in pas cu modernitatea.
Reply With Quote