View Single Post
Vechi 13.01.2010, 01:22:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Te inseli. Iti spun asta din proprie experienta.
Vorbeste partea irationala din tine care n-a fost cuprinsa inca de rationalul si gloriosul ateism, in concluzie a ramas obscura, mistica si absurda?

Citat:
Nu am vorbit de supravietuirea speciei; insa genele individului se regasesc (intr-o anumita masura) in genele celor cu care traieste impreuna.
Relevanta acestei afirmatii in contextul discutiei, fiind care?

Citat:
Intr-adevar, in acest caz subconstientul e mai puternic decit ratiunea.
In acest caz? Un ateu este mai credul decat un credincios,este practic un credincios care si-a ratat vocatia fiind prins in mrejele unei false credinte :)

Citat:
Repet: informatia se transmite prin gene si prin limbaj.
Ca sa afli ca un lucru e rau sau bun o poti face pe doua cai: genetic si prin invatare. Consider ca altruismul a aparut pe cale genetica (dovada sta altruismul celorlalte fiinte) si s-a raspindit pe cale genetica sau prin limbaj si ratiune.

"Consider"? Era mai bine sa spui "cred" dar cred ca ti-e rusine de credinciosii astia..
Nu exista altruism autentic ca instinct, el presune facultati superioare, de ordin spiritual.
Nu ai sa le gasesti la animale sau in instincte.

Acum depinde cum definesti altruismul, eu il vad ca o actiune constient prin care sacrifici de buna voia binele propriu in favoarea binelui unei alte persoane/grup.

Citat:
Te inteleg. Eu incercam numai sa iti spun ca si uciderea se poate clasifica, unele sint mai rele decit altele si deci, implicit, unele mai bune decit altele.
Logica ateista: daca e mai bine sa ucizi un om decat 300, atunci nu e rau sa ucizi un om.
Poftim..

Citat:
Nu, acum 300 de ani nu exista pedofilie, homosexualitate, avort, viol, crima. Toate astea sint inventii ateiste :)
Nu, legalizarea lor si trecerea lor in sfera normalitatii sunt inventii ateiste.

Citat:
Daca te consoleaza cu ceva, gindeste-te ca nici sa fii Dzeu nu e prea vesel: stii totul dinainte, esti peste tot etc.
Pe tine chestia asta te consoleaza?
Te vindeca de plictiseala? Blazare?

Citat:
Bineinteles ca nu. Nu poate exista bine fara rau. Tocmai de aia nu exista binele absolut
Cu alte cuvinte, n-ar exista sanatate daca n-ar fi si oameni bolanvi, n-ar exista oameni destepti daca n-ar fi si prosti (fara prosti ar fi toti prosti), n-ar exista credinciosi daca n-ar fi atei..

Last edited by AlinB; 13.01.2010 at 01:34:05.