View Single Post
Vechi 09.03.2007, 22:37:24
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sraar
acum ca este post, e pacat daca le dau drept milostenie ceva ce nu e de post?
"Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!" Tie iti convine sa fii in post si sa vin la tine sa-ti aduc ciocolata? Mie nu, ca-mi place ciocolata si, chiar daca n-as manca-o, tot cu inima as fi la ea. Deci cred ca daca ii dai unui om sarac, care n-are ce sa manance mancare de nepost, clar ca el va manca. Dar zic ca daca e sarac, el se bucura si de mancarea de post.

Mi-a placut ce a zis odata parintele de la biserica unde mergeam cand eram in Bucuresti. S-au coalizat cateva batrane inainte de lasatul secului si s-au dus la el la sfarsitul slujbei: "Parinte, noi am facut mancare cu carne si mai avem din ea, nu putem sa o aruncam, ca e pacat, nu ne dati dezlegare sa mancam si saptamana viitoare din ea?" Era saptamana branzei si ele credeau ca fiind mai multe, bazandu-se si pe argumentul cu pacatul, mai zicand si ceva ca n-au pensii mari, Parintele o sa le dea dezlegare. Ce-a facut el? A zis tare intrabarea, tuturor celor care erau in biserica (de aceea stiu si eu) si apoi a raspuns: "Pai daca saptamana asta n-ati impartit-o cu cineva care avea nevoie, atunci acum puteti sa o dati la porci, iar daca nu-i aveti, o aruncati. Bani de paine va dau eu daca chiar nu aveti" Evident, sunt parafrazari, dar ideea cred ca s-a inteles. Asa ca au iesit cu codita intre picioarele "evlavioasele" noastre.

E adevarat ce spune duhovnicul tau, sa nu dam bani, ci mancare, imbracaminte. Asta fiindca unii din cei care cersesc (copii si batrani) sunt pusi de altii sa cerseasca, asigurandu-le mancarea si unde sa doarma noaptea. Am auzit si de situatii cand au fost copii schiloditi ca sa se castige astfel mai bine. Doamne, pazeste-ne de asa ceva!

Post cu pace!

Elena

Reply With Quote