View Single Post
Vechi 13.01.2010, 16:01:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Sigur. Probabil ca preotul vroia sa inceapa un program de spovedanie cat de cat rezonabil si impartasanie mai deasa, si trebuia sa inceapa de undeva. Nu cred ca ar fi fost ok sa le spuna oamenilor alora ca daca nu s-au impartasit de 20 de ani sa mai astepte vreo 2-3 pana ce ajung si ei la un anumit nivel, pana la urma Sf Impartasanie e si pentru oamenii foarte lipsiti de Hristos, un fel de medicament de urgenta, daca vrei. Asa ca nu cred ca trebuia sa il judeci asa de aspru pe sarmanul preot, care precis a venit cu intentiile cele mai bune.
Nu era vorba sa atinga un anumit nivel; ce nivel e acela?!?
Oare nu trebuie sa facem si noi ceva pentru a putea sa ne impartasim mai des? Impartasania deasa presupune multe obligatii pe care ni le asumam.

Ceea ce nu ai inteles tu, Noesis, este ca discutiile de pe forum deschid ochii si ne fac sa citim si sa ne documentam asupra aspectelor si problemelor care ne intereseaza. Nu ajunge sa citesti pe forum ca sa stii; dar iti poate trezi interesul pentru a citit mai mult si a depasi simpla parere personala. Atat link-urile cat si cartile on-line sunt materiale f valoroase pentru cel, care vrea sa stie.

Si eu zic sa nu judecam situatii de la distanta, fara a sti exact ce se intampla in unele parohii si cu ce probleme majore se confrunta acestea.
Reply With Quote