Din ce am observat eu ajutorul cel mai mare in situatiile astea foarte dificile vine prin numarul mare de lucratori. Am urmarit cu mult interes lucrul crestin savirsit de Maica Teresa(despre care ar trebui sa vorbim mai mult, desi e catolica, eu zic ca nu era ratacita deloc). Aceasta femeie sfinta, a lucrat in conditiile cele mai mizerabile cu cei mai saraci dintre saraci, ultimii amariti din Bangladej pe care nimeni nu-i mai accepta ca fiinte umane, si ea le oferea o mingiiere inainte sa moara in bratele ei sau a celorlalte surori. Ce voiam sa spun este ca fiind multe surori, o mica armata, ele aveau posibilitatea sa se concentreze doar pe citeva cazuri, nu pe 20 de odata, iar acest lucru este esential.
Doar asa Gabi, zic eu mai poti sa-ti pastrezi inima curata, si energia(mai ne-poetic spus) pentru ca nu prea este timp sa visezi cind lucrezi cu copii care mai au citeva ore de trait, sa-i tii in brate cind mor ca sa nu plece pe lumea cealalta neleganati, nemingiiati, ca este pacat, acei copii lasati de parinti in pragul minastirii sau cu leprosi, cu tuberculosi transformati in schelete umblatoare.
Este interesant ca conform DEFINITIEI aceste maicute blajine si iubitoare sunt catolice, schismatice, insa daca ne gindim la ce au facut si ce continua sa faca mai mult ca sigur si-au asigurat un loc in rai
|