Citat:
În prealabil postat de stereox
Ti-ai dat seama unde am vrut sa ajung, era destul de evident :)
Oricum, stii la fel de bine ca si mine ca Dumnezeu nu e doar iubire. Mai sunt si chestiunile acelea cu facerea lumii, izvorul legilor, fiinta perfecta, omnipotenta, omniprezenta etc.
Dar chiar si asa, daca Dumnezeu e iubire atunci de ce-i condamna pe oameni la iad? Chiar daca omul e pacatos si nu se spovedeste, iubirea lui Dumnezeu nu e suficient de mare ca sa-l ierte?
Eu nu mi-as condamna copiii sau fratii la iad, indiferent ce ar face. Nu mi-as condamna nici dusmanii sa arda o vesnicie in iad. Sa inteleg ca Dumnezeu ne iubeste mai putin decat imi iubesc eu semenii? Dumnezeu este mai putin capabil de iubire decat un ateu? Nu are niciun sens.
|
Invatatura ortodoxa spune, ca omul se condamna singur la Iad, mai exact prin respingerea lui Dumnezeu.Pentru ca Dumnezeu e dragoste, si lumina care va fi in Rai , va fi focul din Iad.Ceea ce-i va arde pe cei din Iad va fi iubirea lui Dumnezeu, adica respingerea ei, modul in care individul s-a raportat la dragostea lui Dumnezeu, si propriile pacate, constiinta si gandul nostru neimpacat cu noi insine, cu aproapele si cu Dumnezeu.