View Single Post
Vechi 14.01.2010, 12:39:53
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stereox Vezi mesajul
Ti-ai dat seama unde am vrut sa ajung, era destul de evident :)

Oricum, stii la fel de bine ca si mine ca Dumnezeu nu e doar iubire. Mai sunt si chestiunile acelea cu facerea lumii, izvorul legilor, fiinta perfecta, omnipotenta, omniprezenta etc.

Dar chiar si asa, daca Dumnezeu e iubire atunci de ce-i condamna pe oameni la iad? Chiar daca omul e pacatos si nu se spovedeste, iubirea lui Dumnezeu nu e suficient de mare ca sa-l ierte?
Eu nu mi-as condamna copiii sau fratii la iad, indiferent ce ar face. Nu mi-as condamna nici dusmanii sa arda o vesnicie in iad. Sa inteleg ca Dumnezeu ne iubeste mai putin decat imi iubesc eu semenii? Dumnezeu este mai putin capabil de iubire decat un ateu? Nu are niciun sens.
Invatatura ortodoxa spune, ca omul se condamna singur la Iad, mai exact prin respingerea lui Dumnezeu.Pentru ca Dumnezeu e dragoste, si lumina care va fi in Rai , va fi focul din Iad.Ceea ce-i va arde pe cei din Iad va fi iubirea lui Dumnezeu, adica respingerea ei, modul in care individul s-a raportat la dragostea lui Dumnezeu, si propriile pacate, constiinta si gandul nostru neimpacat cu noi insine, cu aproapele si cu Dumnezeu.