View Single Post
Vechi 14.01.2010, 12:54:59
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Sunt destule in care se dezbate pacatul fumatului si alcolului, rugaciuni ajutatoare... dar... sa ceara?
Ce e de ris?
De ce sa nu ceara?
De ce sa ceara pentru cipuri, avort, pedofilie si homosexualism si nu pentru alcool si tutun?
Citat:
Īn prealabil postat de moshu Vezi mesajul
E adevarat. De ceea ce ducem lipsa e o organizare politica. ASta e si esenta raspunsului tau la intrebare. Fata de catolici, care se implica, angajeaza lobby, trimit misionari etc, ortodocsii sunt mai smeriti. Diferenta constra ca un papa se bucura de toata cinstea ce i-o acorda enoriasii, dand ordine "ca venite din cer", luand decizii, propunand si influentand, pe cand un conducator ortodox isi retrage mana de la pupat, spunand ca nu e destul de sporit sa merite asta, dar mai ales sa dea decizii, sa lupte politic etc. Din punct de vedere religios, consider ca acest lucru e intocmai religiei adevarate; insa, totusi, duce la o lipsa de organizare, de implicare politica, de influenta, de putere a BOR. Insa sa nu crezi ca nu sunt oameni care nu au incercat, un exemplu din zilele noastre ar fi Danion, Dan Puric, maicuta Ecateria si mai multi. Rezultatul (cel putin, parerea mea subiectiva): sunt pe langa. Pe langa francmasoni, ordinea noua mondiala, sfintii inchisorilor, cipurile biometrice etc. Nu au habar de ceea ce vb. Dar astea, bineinteles, sunt esecuri; sunt si succesuri.

Asa ca, eu concluzionez ca BO niciodata nu a renuntat la lupta si demnitate; insa, asta in sfera ei. Nu a facut niciodata politica ca BC, nu a invartit niciodata gramezi de bani si putere; s-a rezumat la ea insasi. De aceea nu apar des oameni la televizor sa lupte impotriva acestor patimi din punct de vedere religios; apar, insa mai rar.
As vrea sa imi spui daca e imoral ca BOR (care, nu-i asa, este reprezentantul ordotoxiei, si isi aroga dreptul in a declara ceea ce e moral si ce nu) sa nu lupte prin orice mijloace pentru chestiuni imorale.
De asemenea, te-as ruga sa imi spui daca tie ti se pare moral (de fapt indiferenta fata de) consumul de alcool si tutun.
Reply With Quote