View Single Post
Vechi 14.01.2010, 19:50:23
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu le vad gresite pe amandoua, si in amandoua vad frica. Si tocmai asta trebuie sa dispara, trebuie sa existe si o cale de mijloc.
Pe urma spui asa:
"Suntem prea putin constienti de voia Sa, altfel ne-am stradui sa nu mai pacatuim."
Pai mai intai de toate nu stim voia Sa, pentru ca tot la noi oamenii ne raportam. Zicem ca ceva este pacat, asa gandim noi, si de fapt El nu considera asa. Ii punem in carca vorbe si ganduri care nu se stie daca le-a avut vreodata.
Asta este problema.
El a pus acolo 10 porunci, 7 pacate mari si late. Noi vedem cu sutele. Era o lista lunga,lunga aici pe forum.

Este in noi toti frica, neincredere, necunoastere. Nu stim ce sa facem, fugim toata ziua: vai, daca am pacatuit, cerem pacate, sau asa ca mine "nu stiu care sunt, preotul nu te intreaba (ca sa te orienteze), pe urma ti-e frica si rusine sa te mai duci, si uite asa.
Nu stim voia Sa pentru ca nu traim crestineste.. de-aia!
Nu cred ca exista pacate pe care doar mi le-am imaginat. Foarte posibil sa le vad pe unele si sa le scap din vedere pe cele mari. Si cele mari ar fi dupa opinia mea: iubeste pe Dumnezeu si iubeste aproapele.
Dar daca nu incerc sa fac in permanenta voia lui Dumnezeu (aceea pe care o stiu, desigur, si care implica renuntari!), atunci ma fac vinovata si de neiubire de Dumnezeu.
Ce nu-ti este clar, Sophia?
Mie mi se pare totul destul de limpede.

Dar daca nu intelegem, nu avem decat sa privim catre vietile sfintilor.
Dar voi spuneti.. aaa, pai aia erau sfinti, noi suntem oameni, noi trebuie sa ne purtam ca oamenii!
Aceasta mi se pare o mare prostie!

Si da, trebuie sa ne fie frica. De ce nu ne-ar fi frica? Este ceva de capul nostru? Meritam noi ceva? Am facut noi ceva bun ca sa stam inaintea lui Dumnezeu? NU. Este firesc sa ne temem.

Last edited by anna21; 14.01.2010 at 19:53:35.
Reply With Quote