Subiect: Codul lui Oreste
View Single Post
Vechi 14.01.2010, 22:57:03
OmuBun
Guest

Implicit

Dupa cum se vede, de la un timp m-am retras. In primul rand, totul a devenit extrem de nociv, in sensul ca ne-am impartit pe "bisericute" pro si contra Oreste. Ca parca el era subiectul care ne interesa. In pus am descoperit printre cei pentru care aveam un respect deosebit, o latura pe care eu personal nu le-o inteleg. Nu mai despic firul in patru, nu ma mai contrazic cu nimeni, este problema fiecaruia cum crede si ce face pentru sufletul lui. Nelamuririle mele legate de cele 10 porunci, incerc sa le pastrez pentru mine, si-mi voi iubi asa cum simt eu, aproapele fara sa dau si fara sa cer socoteala nimanui.

Citat:
Īn prealabil postat de anaana71200491
Om Bun lasa televizorul, e plin de mincina si inselator, daca doresti minuni, le gasesti in Sfanta Scriptura sau rugaciune sau carti desprea vietile sfintilor
Daca e ceva cu care-mi pierd timpul acela e calculatorul, mai exact acest forum. Telecomanda televizorului sta zile intregi neatinsa, iar cand deschid, prefer "National geographic" sau "Discovery". Totusi sunt si exceptii, iar unele dintre ele sunt "Trenul vietii" si mai rar "Codul lui Oreste", daca invitatul (si nu Oreste!) merita increderea. Cartile religioase si rugaciunea... Mi-as dori sa stiu ca macar cativa de pe-aici (inafara celor deja consacrati relatiei cu Dumnezeu) ofera jumatate din timpul meu zilnic pentru asa ceva, iertata fie-mi explicatia. NU sunt ascet, sunt un om normal cu ganduri si temeri. Daca mi-e teama de ceva pe lume, aceia este teama de timpul pe care n-am stiut sa-l pretuiesc cum se cuvine! Deci... nu-mi pierd timpul cu... telnovele! Oreste? Incercati sa intelegeti ca nu exista alb fara negru si nici negru fara alb. Binele si raul sunt in toate. Noi suntem singurii care putem discerne si alege ceea ce ne foloseste noua pentru mantuirea noastra si a celorlalti! Vreti un exemplu? Am o familie de prieteni care NICIODATA nu voiau sa mearga la biserica, desi locuiesc la doi pasi de biserica la care merg eu, care locuiesc la capatul celalalt al orasului. Lenevesc duminicile in pat pana catre pranz, iar daca ies un pic pe-afara pot asculta Sf. Liturghie la difuzoarele bisericii. Acum, dupa vizionarea emisiunii lui Oreste (nu pentru ca le-am spus eu, ci fiindca au ramas ei pe acel program) au venit la mine si mi-au marturisit dintr-o data ca vor sa vina si ei la biserica si ca de duminica ce vine sa mergem la cat mai multe manastiri! Si inca o data spun: Dumnezeu lucreaza dupa cum stie El, nu dupa cum inteleg unii dogmele crestine!

Citat:
Īn prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Omul inselat nu va accepta niciodata ca nu are dreptate sau ca este pe cai gresite.
Ceea ce simte el (nevrand macar sa afle de unde vine) este mai important pentru el decat ce spune Biserica.
Nici nu stii cata dreptate ai! Diferenta este ca uneori, interpretarea a ceea ce spune biserica este diferita de la o persoana la alta, iar noi ne pomenim sustinand niste idei cu care Dumnezeu este imposibil sa fie de acord!
Reply With Quote