Citat:
În prealabil postat de eduardd
3. Vreti Sfanta Imparatasanie deasa? Traiti in fiecare zi ca si cum ati muri maine..

|
Da, Jenica, dar este Sf Impartasanie doar pentru cei pe moarte?
A propos de preotii care sunt mai speciali decat oamenii obisnuiti (si sunt! nu neg asta): din experienta mea, sigur, nu vasta, mi-am dat seama ca cel mai mult ma folosesc de oamenii volorosi care nu fac mare caz de valoarea lor. Harul lucreaza fara ca sa fie fluturat in dreapta si in stanga, un preot este respectat, chiar daca insista sa nu i se pupe mana...
La fel si la medici -- si cunostintele lor vindeca chiar daca se poarta si vorbesc frumos cu oamenii ca si cu parintii sau fratii lor. (In legatura cu asta, poate port prea mare pica tagmei doctorilor de cand bunica mea, Dumnezeu sa o ierte, care era asa de bolnava oricum, ca sa il imbuneze be un nesimtit de doctor cu un vocabular de canal si un comportament asijderea, il saluta cu sarut mana, domnul doctor, ca spunea ea, ca poate de asta nu e asa amabil, ca bani ii dadusem. Si alti doctori la fel.)
Si la fel si la profesori, si ei pot deschide si lumina minti, chiar daca nu trec pe coridor de parca trece regele nu stiu care printre sclavii de pe mosie. Eu personal am invatat cel mai mult, si pe plan personal si pe plan profesional de la profesorii care acceptau contra argumente fara sa se supere...