View Single Post
Vechi 15.01.2010, 09:21:27
diador diador is offline
Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

intr-un film la tv am auzit un lucru interesant despre milostenie.spunea asa:nu ajuti un om daca-i dai un peste sa manance,mai bine il inveti sa pescuiasca.
cred ca "puradeilor" mai mult le-ar folosi sa invete cum sa munceasca decat sa cersasca.de ex :intr-o iarna extrem de geroasa a venit un puisor de tigan langa masina sotului meu si l-a rugat sa-i dea 50 de bani ca sa-i spele parbrizul.cum era vanat de frig sotul meu i-a dat mai mult decat a cerut si a plecat fiindca se grabea fara sa mai stea sa vada daca spala ori nu parbrizul.cand s-a intors erau spalate toate geamurile masinii.nu multi fac lucrul asta fara sa-i supraveghezi.
sotul meu este de parere ca tb stimulati intr-un fel sau altul sa invete sa lucreze,sa merite ceea ce primesc,altfel nu-i milostenie.noi nu facem decat sa le alimentam lenea, si violenta grupului din care fac parte.ei vor invata ca asa se traieste.
din pacate in societatea zilelor noastre asta invata toti timerii nu numai puii de tigan.
milostenie se face mai degraba cu un batran neputincios sau cu orice alta pers care nu se poate ajuta de una singura.cat timp poti umbla si esti sanatos nu ai nevoie sa cersesti indiferent de varsta.dar pt asta TB EDUCATA INTREAGA SOCIETATE.ca 75% din populatie considera ca i se cuvine tot si ca e normal sa-si bata joc de cei care muncesc cu adevarat.vai de zilele ce vor veni cand cei care acum au 50-60 de ani si inca lucreaza cu constiinta lucrului bine facut vor pleca din servicii si vom ajunge o tara condusa de oameni fara bun simt si responsabilitate.va fi un haos dominat de lene si violenta.
Reply With Quote