View Single Post
Vechi 15.01.2010, 12:32:36
Imogene's Avatar
Imogene Imogene is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2010
Implicit

Adica Nicolae Steinhardt? El il citeaza pe Isaac Sirul. Eu cred ca la intrebarea pusa de un ateu care stie de ce ce pune intrebarea respectiva mai bine citez din Steinhardt si Antonie Bloom. Daca esti interesat o sa postez mai tarziu viziunea lui Antonie Bloom (Mitropolitul Antonie al Surojului) cu privire la aceasta problema. Daca nu, o sa o postez oricum pentru stereox, desi e cam mult de scris. O mica parte o voi pune acum:

" E un subiect colosal! In doua cuvinte pot raspunde in felul urmator: certitudinea mantuirii tuturor nu o putem identifica cu o certitudine de credinta, in sensul ca in Sfanta Scriptura nu gasim o afirmatie clara, convingatoare referitor la acest lucru; poate fi insa o certitudinea a sperantei, caci, cunoscandu-L pe Dumnezeu asa cum Il cunoastem, avem dreptul de a nadajdui la orice. Este foarte succint, insa exprima suficient de exact ceea ce gandesc eu."

In legatura cu dreptatea lui Dumnezeu, marturisesc ca mai am de cugetat si studiat. Daca ar fi drept s-ar mantui doar sfintii. De asta te intrebam in ce sens este drept.