View Single Post
Vechi 15.01.2010, 14:24:28
Miha-anca
Guest

Implicit

Uite la ce ti-am dat raspuns:
Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Eu spun ce am auzit de la parintele Raduca. Data viitoare cand esti in Bucuresti du-te la universitate si ia-l de guler fiindca spune ca molitfele Sf Vasile cel Mare au fost scrise de un om cu insuflarea (conlucrarea, poftim) Sf Duh si ca totusi oamenii ar trebui sa se inghesuie mai mult la Sf Euharistie decat la dezlegari.
Si ce imi raspunzi tu:
Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Asa e, dar argumente se gasesc la orice.

Duminica la Sf Liturghie intr-adevar bisericile sunt arhipline. Ca asa arhipline cum sunt, marea majoritatea care vin sunt peste 40-45 de ani, ca vin disproportionat de multe femei in comparatie cu barbati, este cu totul alta problema...
Eu vorbeam de altceva, de oameni care mai mult ii intereseaza si sunt atrasi de ritual si misticism decat de credinta adevarata, de oameni care desi merg in fiecare dumincia la biserica nu au deschis in viata lor Sf Scriptura, de oameni care alearga dupa preoti care dezleaga cununiile, citesc tot felul de rugaciuni care mai de care mai "de leac," aceiasi oameni care daca stau la coada sa se inchine la Sf Moaste sau sa ia Aghiazma Mare se inghiontesc si se bat, si mint si dau cu coatele ...si asa mai departe.

Si sigur, oamenii cand au probleme, fac orice: se apropie de biserica, dau acatiste, merg la Sf Maslu la manastiri cine stie pe unde, platesc dezlegari si cate si mai cate, dar rar se gandesc ca trebuie sa isi schimbe viata lor si a familiei lor, ca problemele lor nu se datoreaza vrajilor, ci a felului in care si-au dus viata...etc.
Ca sa vezi cine o intoarce ca la Ploiesti!
Totusi prea multa judecata, Noesis. Ce stim noi ce e in sufletul oamenilor?!? Secole de-a randul oamenii nu au deschis Sfanta Scriptura si s-au mantuit cu valul, doar mergand la biserica si la Sf. Taine.

Last edited by Miha-anca; 15.01.2010 at 14:27:13.
Reply With Quote