Subiect: Codul lui Oreste
View Single Post
Vechi 15.01.2010, 14:32:56
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Daca e ceva cu care-mi pierd timpul acela e calculatorul, mai exact acest forum. Telecomanda televizorului sta zile intregi neatinsa, iar cand deschid, prefer "National geographic" sau "Discovery". Totusi sunt si exceptii, iar unele dintre ele sunt "Trenul vietii" si mai rar "Codul lui Oreste", daca invitatul (si nu Oreste!) merita increderea. Cartile religioase si rugaciunea... Mi-as dori sa stiu ca macar cativa de pe-aici (inafara celor deja consacrati relatiei cu Dumnezeu) ofera jumatate din timpul meu zilnic pentru asa ceva, iertata fie-mi explicatia. NU sunt ascet, sunt un om normal cu ganduri si temeri. Daca mi-e teama de ceva pe lume, aceia este teama de timpul pe care n-am stiut sa-l pretuiesc cum se cuvine! Deci... nu-mi pierd timpul cu... telnovele! Oreste? Incercati sa intelegeti ca nu exista alb fara negru si nici negru fara alb. Binele si raul sunt in toate. Noi suntem singurii care putem discerne si alege ceea ce ne foloseste noua pentru mantuirea noastra si a celorlalti! Vreti un exemplu? Am o familie de prieteni care NICIODATA nu voiau sa mearga la biserica, desi locuiesc la doi pasi de biserica la care merg eu, care locuiesc la capatul celalalt al orasului. Lenevesc duminicile in pat pana catre pranz, iar daca ies un pic pe-afara pot asculta Sf. Liturghie la difuzoarele bisericii. Acum, dupa vizionarea emisiunii lui Oreste (nu pentru ca le-am spus eu, ci fiindca au ramas ei pe acel program) au venit la mine si mi-au marturisit dintr-o data ca vor sa vina si ei la biserica si ca de duminica ce vine sa mergem la cat mai multe manastiri! Si inca o data spun: Dumnezeu lucreaza dupa cum stie El, nu dupa cum inteleg unii dogmele crestine!
uite, eu ma bucur ca exista acest forum. poate ai dreptate si o fi pierdere de timp , dar codul lui oreste (nu oreste) e o prostie, o sminteala, eu asa o vad.
n-ai fi aici pe forum daca te-ai uita la telenovele si n-ai fi fost un om normal multi au inceput sa vina la biserica dupa ce au vazut "Isus din Nazaret" sau "patimile lui Isus".unii si-au visat parintii morti, care-i mustrau ca nu se duc la biserica, etc Dumenezu sa-i aiba in paza pe prietenii tai, dar prietenii tai au avut nevoie de "altceva" ca sa-l vada pe Dumnezeu (nefrecventand biserica) si bine ca nu s-au facut masoni. (e o gluma ) tu nu ai nevoie de astfel de "semne" ca sa crezi in Dumnezeu.
"38. Atunci I-au răspuns unii dintre cărturari și farisei, zicând: Învățătorule, voim să vedem de la Tine un semn.
39. Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean și desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul."
Sfanta Evanghelie dupa Matei