Citat:
În prealabil postat de cred_cu_adevarat
Ideea referitoare la lenea celor care cersesc e deseori un pericol pentru sufletul crestinilor. Ii vedem doar. Cand vezi batrani amarati, goi si vai de capul lor, cand vezi femei, copii si barbati urcandu-se in containere si cautand cu mainile goale si inghetate de frig de mancare sau haine, .
|
Eu cred ca mai mare pericol pentru sufletul tuturor este sa incurajam cersitul si cautatul prin gunoaie. Cu cit dam mai mult cu atit se inmulteste numarul lor, si incepi sa observi femei si barbati sanatosi tun, rumeni in obraji care stau cu mina intinsa prin cartierele curate.
Acesti oameni trebuiesc INTEGRATI IN SOCIETATE nu lasati sa cerseasca.
Dca vrei cu adevarat sa-i ajuti nu-i arunca mincare ci invata-l sa o PRODUCA. Daca-ti cere cineva bani de o cafea, du-te cu el la o cafenea si stai un pic de vorba.
In Austria de ex, pina-n 90 cind au navalit romanii, nu s-a catarat nimeni in containere sa scotoceasca, desi au si ei saracii lor pe asistenta sociala cu lipsuri mari. Ei insa sunt prinsi intr-un angrenaj social, exista presiuni in vederea integrarii lor rapide, nu sunt lasati de izbeliste.