View Single Post
Vechi 16.01.2010, 01:42:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
De altfel zicand ca m-am lasat dusa de ecumenismul putrid si zicand in fraza urmatoare ca acest ecumenism este o erezie, m-ai facut si textual eretica.

Dar in fine, este dreptul tau sa iti spui parerea. Totusi, trebuie sa recunosti ca reactia mea este de inteles. As vrea sa vad cum ai reactiona tu daca as pune atatea epitete negative in fata convingerilor tale profunde.
Pot intelege ca fiind "formata" in occident pretuiesti f mult toleranta (inclusiv religioasa).. dar cum de esti asa de sigura de ceea ce stii? Crezi ca aici lumea din rautate striga ca este foc? Sau chiae ESTE foc?
Am cautat special pt tine o viziune a Sf. Ioan de Kronstadt. Extras:
Si iarasi am mers mai departe, si am intrat într-o biserica impunatoare. Am vrut sa-mi fac cruce, dar Staretul m-a oprit: „Nu se poate! Aici e urâciunea pustiirii!”.

Aceasta biserica era tare mohorâta. Pe masa din altar – stea peste stea; în jur ardeau lumânari de smoala care trosneau ca vreascurile; potirul era plin cu ceva rau mirositor; prescurile – însemnate cu stele; în fata prestolului statea un preot cu fata catranita, iar sub prestol – o femeie, rosie toata, cu stea în frunte, striga de rasuna biserica: „Slo-o-bo-o-da-a!” (Sunt libera!). Doamne fereste, ce grozavie! Oamenii aceia începura sa alerge ca niste smintiti în jurul prestolului, sa tipe, sa suiere, sa bata din palme si sa cânte cântece dezmatate. Si deodata a strafulgerat, s-a auzit bubuitul unui tunet napraznic, pamântul s-a cutremurat, si biserica s-a prabusit: si femeia, si oamenii aceia, si preotul – s-au pravalit cu totii în adâncul beznei – în abis. Doamne fereste si apara, ce grozavie!

Am privit înapoi. Staretul se uita la ceva, m-am uitat si eu. „Parinte, spune-mi, ce este cu aceasta înfricosatoare biserica?” – «Acestia-s „cetatenii cosmosului”, ereticii, cei ce au parasit sfânta si soborniceasca Biserica si au primit inovatiile, care sunt lipsite de harul lui Dumnezeu; în astfel de biserica nu se posteste si nu poti sa te împartasesti!»

Tot articolul:
http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...ratata-in-vis/
Reply With Quote