Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa
Si pe mine ma oboseste grozav toata discutia asta cu tine si cu Zaharia. La inceput mi se parea amuzant, recunosc, dar asa, cu atacuri care mie mi se par chiar de rea vointa la persoana, nu mi se pare normal. Sigur, sa discuti ce am scris eu e ok, dar sa imi atasezi tot felul de atributii, mie, personal, pe care nu ai de unde sa stii daca le am sau nu fiindca pur si simplu nu ma cunosti (la fel si Zaharia) in persoana mi se pare chiar deplasat.
Cu mana pe inima iti spun ca nu imi dau seama unde am gresit in postarea pe care ai citat-o tu, nu imi dau seama unde m-am dat mai sus decat ceilalti...a, ca am adus un contra-argument la ceea ce ai scris tu? O fi probabil o diferenta de sistem de educatie, dar eu in general cand dezbat ceva cu cineva, asa discut. Asa am facut in facultate, asa am facut si fac dupa facultate, asa fac si altii, daca ti se pare agresiv sau cu nasul pe sus, sa stii ca nu asta e scopul, ci doar asa am invatat eu, sigur, in stil occidental, de ce sa nu recunosc, care sustine mai mult claritatea argumentului decat smerenia.
|
Nu cred ca scriem aici, cu exceptia unui numar restrans de topice, pentru amuzament. Am observat ca te distrezi; dovada raspunsurile, nu intotdeauna obiective, pe care le dai uneori. Ataci si tu destul de mult prin tonul ironic, asa ca nu e cazul sa te plangi. Si sa nu mai vorbim de rea-vointa... te rog. Eu sper ca nu scrie NIMENI cu rea-vointa, altfel ar fi grav. Si nici atribute nu ti-am "atasat". Eu atac intotdeauna
ideea.
Cand facem o critica, e bine sa ne includem, chiar daca numai formal; in felul acesta nu ne situam peste ceilalti si ne indepartam si de ideea ca am fi fara greseala, "caci nu suntem nici unul bun, pana la unul". Poate putina smerenie, in ciuda claritatii pe care o invoci, nu ar strica. Asta ar rezolva multe.
Poate te mai gandesti si la acest stil occidental al tau (putini, din cei care scriu pe aici, sunt fara studii, chiar daca nu amintesc atat de des de ele) si vezi ce nu e bine la el. Nu este la latitudinea mea sa o fac.
Sa nu ne punem numai mintea la contributie, ci si inima; este esential pentru un ortodox.