View Single Post
Vechi 16.01.2010, 10:46:42
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu cred ca scriem aici, cu exceptia unui numar restrans de topice, pentru amuzament. Am observat ca te distrezi; dovada raspunsurile, nu intotdeauna obiective, pe care le dai uneori. Ataci si tu destul de mult prin tonul ironic, asa ca nu e cazul sa te plangi. Si sa nu mai vorbim de rea-vointa... te rog. Eu sper ca nu scrie NIMENI cu rea-vointa, altfel ar fi grav. Si nici atribute nu ti-am "atasat". Eu atac intotdeauna ideea.
Eu cred ca nimeni nu scrie obiectiv, de fapt obiectivitatea nici nu prea exista in realitate, singurul adevar obiectiv fiind Dumnezeu, restul sunt toate adevaruri subiective.

Cat despre amuzament, eu nu inteleg amuzamentul numai ca un motiv de ras si distractie, ci ca ceva care imi mentine interesul si atentia, chiar daca nu include si un element de umor.

Daca tu ataci intotdeauna ideea, foarte bine pentru tine ca poti sa detasezi perfect si intotdeauna persoana de ideile sale. Este destul de greu sa faci asa ceva.

Citat:
Cand facem o critica, e bine sa ne includem, chiar daca numai formal; in felul acesta nu ne situam peste ceilalti si ne indepartam si de ideea ca am fi fara greseala, "caci nu suntem nici unul bun, pana la unul". Poate putina smerenie, in ciuda claritatii pe care o invoci, nu ar strica. Asta ar rezolva multe.
Pai ce rost are includerea asta formala, asa de dragul de a arata smerenie. Smerenia este sau nu este, nu se flutura in dreapta si in stanga ca sa vada lumea sigur, sigur, ca tu esti smerit. Asta se aseamana cu cei care te fac cu ou si cu otet si incheie cu "iarta-ma pe mine, pacatosul"...dar ce rost are? Nu-i asta ipocrizie? Ce rost are sa ma dau mare experta intr-ale smereniei, cand eu nu sunt? Eu sunt cum sunt, smerenia de care vorbesti tu nu este una dintre calitatile mele, am curajul sa o recunosc, pur si simplu structura mea sufleteasca este altfel. Ca asta ma descalifica de la a deveni sfanta in viata, asta e, dar macar nu ma dau ceea ce nu sunt, si oricum sunt tanara, si mai am timp de invatat.

Citat:
Poate te mai gandesti si la acest stil occidental al tau (putini, din cei care scriu pe aici, sunt fara studii, chiar daca nu amintesc atat de des de ele) si vezi ce nu e bine la el. Nu este la latitudinea mea sa o fac.
Sa nu ne punem numai mintea la contributie, ci si inima; este esential pentru un ortodox.
Sa stii ca este foarte greu sa ma convingi ca stilul oriental de a discuta, de a rezolva probleme si de a exprima opinii este dintre cele mai bune. Sigur, stilul occidental are neajunsurile sale, si stiu ca poate parea cuiva invatat cu cel balcanic-oriental prea agresiv, prea radical, prea fara inima, dar este direct, concis, la obiect si fara tot felul de inflorituri nefolositoare. De ce mentionez asta si ca am fost educata in stilul occidental? Nu ca sa ma laud, ci ca sa iti dai seama ca daca poate suna cuvintele mele prea agresiv sau prea direct, nu este fiindca vreau eu sa fiu agresiva si sa pun pe cineva la pamant si ca nu am inima, ci fiindca asa sunt eu invatata sa discut. Dar cred ca stii lucrurile astea, stand de atata timp in occident, nu?

Last edited by Noesisaa; 16.01.2010 at 10:52:32.
Reply With Quote