Citat:
În prealabil postat de maria-luisa
Am si eu cateva intrebari:
|
Deoarece ai pus multe intrebari ,e inevitabil sa nu mai si gresesc,asa ca ia-le ca pe opinii personale
1.se poate numi crestin cel care judeca pe altul?.
Da.E un crestin care greseste.Oricine judeca,va fi judecat .Are mult curaj sa judece ,daca nu ii e frica de Judecata Celui care stie totul
2.dar cel care nu isi iubeste chiar si dusmanul?
Da.E un crestin care nu profita .Pentru ca rateaza desavarsirea,asemanaraea cu Dumnezeu.Caci Dumnezeu "da ploaia Sa si peste cei drepti si peste cei nedrepti",si noi suntem chemati la desavarsire
3.mai poate fi socotit dusman acela pe care, desi l-ai privit ca dusman, il iubesti?
In prima faza te lupti cu tine sa il iubesti,sa nu spui lucruri rele cand vb cu el.Dar apoi intradevar,ajungi la iubire,si dispare dusmania
4.se poate numi credincios acela care, desi pronunta numele lui Dumnezeu, aduce hule impotriva altuia?
Aducem noi hule impotriva lui Dumnezeu,d'apai impotriva aproapelui .Aici avem un crestin care va fi judecat ca un pagan
5.ce este de urat, omul rau sau rautatea in general?
Raul nu exista in sine,exista doar prin oameni. Deci sa nu uram,ci sa iubim
6.unde este inceputul imparatiei lui Dumnezeu pe acest pamanant? Cum se poate infaptui Imparatia lui Dumnezeu pe pamant?
Imparatia lui Dumnezeu pe pamant ,nu e in Ierusalim,nu e in al 9 lea cer,ci este in inimile noastre.Ea a fost adusa de Hristos pe pamant,cand propovaduia "Pocaiti-va,caci s-a apropiat Imparatia Cerurillor"
7. cand pacatuiesti cel mai mult impotriva Duhului Sfant? care sunt cele mai mari pacate impotriva Duhului Sfant?
Prin deznadejde zic eu,si pacatele ce izvorasc din aceasta.Caci Duhul Sfant e tocmai cel care ne da viata cea noua.
8. ce ar trebui sa ne preocupe mai intai: viata de dupa moarte sau implinirea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant?
Cine are Imparatia lui Dumnezeu in el,nu va cunoaste moartea
9. Cum putem contribui la imparatia lui Dumnezeu pe pamant? suntem noi responsabili de aceasta?
Iubind poruncile Sale si indeplinindu-le
10. este Hristos cu noi pe acest pamant? In ce fel?
DAAA. Prin sfanta Euharistie ,si prin harul Duhului,prin care El salasuieste in noi.
Si ,cand 2 sau 3 sunt adunati in Numele Lui