View Single Post
Vechi 16.01.2010, 14:35:49
cora43's Avatar
cora43 cora43 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Implicit

Dragul meu, ateu!
Credinta e o chestiune de optiune, de vointa: cred sau nu cred!... cale de mijloc nu exista ("...la Dumnezeu ce este da este DA, iar nu este NU") Nu te poate nimeni convinge sa crezi sau sa nu crezi. ("Pentru cei care vor sa creada am o mie de motive; pentru cei care nu cred, nu am niciunul." Fericitul Augustin). Si aici, afirmandu-ti necredinta in Dumnezeu, nu faci altceva decat cercuri pe apa, iar cei care nu inteleg inca, cum sta treaba cu CREDINTA si necredinta, se baga in apa sa caute piatra... si nu fac altceva decat mai multe cercuri pe apa, ba uneori, mult mai mult... Si faptul ca ai simtit nevoia sa-ti proclami necredinta aici, pe un forum crestin-ortodox e ceva... inseamna ca ceva din interiorul tau, ceva ce am primit fiecare dintre noi la intrarea in aceasta lume, simte nevoia sa-ti arate ca este acolo si ca nu poti ignora asta la nesfarsit... Ar trebui sa reflectezi la aceasta (Sa ma ierti ca mi-am permis un sfat!). N-as putea spune ca te compatimesc, pt ca fata de cei ca tine (adica cei care sunt atei, nu ma gandesc la altceva care, chipurile, mi te face inferior... pentru ca nu te cunosc!) nu poti avea decat un simtamant de tristete... si-atat! Insusi Dumnezeu a dat vointa oamenilor si le-o respecta (de aceea poti tu sa fii ateu!... altfel am fi fost cu totii niste... robotei orientati in aceeasi... directie!) Si daca Bunul Dumnezeu respecta vointa ta, noi de ce nu ti-am respecta-o?!... sa incercam noi sa te convingem ca exista Dumnezeu??!!... Doamne, ce mare mandrie!... Tu nu poti fi convins decat daca ne vei cunoaste credinta noastra... si cum aceasta, la cei mai multi dintre noi, e putina si slaba, cum sa cunosti tu pe Dumnezeu prin noi??!! Toti ateii de care am cunostinta nu s-au intors decat cunoscand oameni cu ADEVARAT CREDINCIOSI... pentru ca acolo au cunoscut, prin acestia, frumusetea Lui Dumnezeu! Iata ce spune un nevoitor crestin: "Trǎiește în asa fel încât cei care te cunosc, dar nu`L cunosc pe Dumnezeu vor ajunge sǎ`L cunoascǎ, știindu`te pe tine !". No comment!
Hai sa nu ne mai "batem" in vorbe, ci sa traim astfel incat sa fim bineplacuti Lui Dumnezeu!... vi se pare putin?!... de prisos?!... Daca n-ar exista fiecare dintre firele de nisip, n-ar exista plaja, pe de-a-ntregul!...
Iertare sa am pentru vorbele mele!
Bunul Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne dea putere! Amin
Doamne, ajuta!