Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
O alta problema:cu ajutorul logicii stim bine ca putem demonstra ca exista un Creator.Trebuie sa existe ceva ce este si a fost mereu,totdeauna ,care sa nu fie creat,trebuie sa existe un Creator,totul este creat si trebuie sa fie creat de ceva care nu a fost creat.Cea mai mica particula,atom,vietate ce vreti voi cum a aparut?Nu se poate ca ceva sa existe dintotdeauna inafara de un Creator,o putere superioara.
|
As putea fi de acord cu tine daca ai si dovedi ceea ce spui. De preferat cu ajutorul logicii.
Deocamdata ai facut doar o afirmatie si atat.
Citat:
Sunt tot mai multi oameni de stiinta care cred ca exista un Creator.
|
Nu are nicio relevanta.
Din ce in ce mai multi oameni considera... (cati oameni exact?), se spune ca... (cine spune asta?), este bine stiut ca... (de catre cine exact este bine stiut?), oamenii de stiinta cred ca...(care oameni de stiinta, ce experimente au efectuat, unde au publicat articolele respective?) etc. Toate astea sunt fraze lipsite de continut, nu constituie argumente in favoarea unei idei.
Citat:
Ateii de obicei nu cred in Dumnezeu fiindca le place sa fie independenti,nu suporta sa fie condusi de cineva,sa fie cineva mai presus de ei si de aceea,vedeti ca toti ateii se cred superiori,super inteligenti,sunt egoisti,si cred orbeste in ceva ce nu e dovedit.
|
Nu ai cum sa stii cum gandeste un ateu, nu exista telepatie. De exemplu, eu nu ma regasesc in descrierea ta.
Citat:
Nu exista DOVEZI ca nu exista Dumnezeu dar exista DOVEZI ca exista Dumnezeu.Ce dovada am sa cred ca nu exista Dumnezeu?O teorie a evolutiei?vai de capul ei care are o gramada de intrebari neelucidate?
|
Am senzatia ca punem caruta inaintea cailor. Daca eu afirm ca "exista niste pitici in costume galbene care danseaza Macarena pe orbita planetei Saturn", tu o sa-mi spui ca nu crezi asa ceva. La care eu iti dau replica: poti sa-mi dovedesti ca nu-i asa?
Cel care face o afirmatie, trebuie sa aduca dovezi in favoarea ei.
Tu afirmi ca exista "cutare lucru". Eu iti cer dovezi si tu trebuie sa mi le aduci, cam asa merg lucrurile.
Tu procedezi exact invers: afirmi ca exista "cutare lucru", eu spun ca in absenta dovezilor nu te cred, iar replica ta este "poti sa dovedesti ca nu exista?"...