View Single Post
Vechi 16.01.2010, 21:40:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Draguta analogie problema e urmatoarea, ce va face sa credeti ca voi aveti drepturi exclusive la viata de dupa moarte? Eu unul cred in suflet si viata dupa moarte, dar Dzeu, Biblia si orice religii mi se par niste aberatii. Problema nu e ca exista sau nu viata dupa moarte, problema e ca voi va declarati cunoscatorii acestui fenomen cand defapt sunteti la fel de mult in intuneric ca orice alta religie sau ca si ateii. Faza e ca ateii pur si simplu zic ori ca nu stiu ori ca nu exista si nu impun nimica prin cunostinta asta. Voi imediat impuneti un still de viata si gandeire ce face viata miserabila pentru multi oameni iar scuza voastra e ca o sa fie mai bine dupa maorte, vedeti asta ca motivul principal pentru o viata umpluta de chin fara rost.
Poate aveai pozitia asta mai de mult dar n-ai declarat-o (sau n-am observat-o) in orice caz o consider un pas inainte.

Sa crezi in viata de dupa moarte fara nici o dovada substantiala in acest sens mi se pare un apreciabil act de credinta.

Ca ai alte pareri despre crestinism bazate pe alte credinte din pacate nu la fel de inspirate este poate ceva care (sa speram) se va corecta in timp.

In rest, chestia cu "chinul fara rost" nu o inteleg, probabil daca ii spui unui om sa renunte la patima lui, asta tie ti se pare un "chin fara rost"..sau?

Citat:
Deci mai buna analogie ar fi daca embrionul credincios sar chinui in toate existenta sa, si si-ar impune limite absurde, cand embrionul necredincious oricum nu crede si nui pasa, deci isi traieste liber existenta, si cand are loc nasterea, oricum sunt amandoi egali si na-re nici unul avantaj asupra celuilalt. Problema e ca cel credincios a venit pe lume acrit, chinuit si-si da seama ca sia petrecut toata existenta de dinainte pierzandusi timpul cu cele mai absurde lucruri.
Analogia are limitele ei si se refera strict la crez deci tu care crezi ca exista viata dupa nastere :) nu te priveste.

Citat:
Iar restul problemelor tipice, se aplica oricarei religii si descrierea lui Dzeu na-re nimic deaface cu tiranul din biblie ci e pur si simplu o personificare a tot cei bine in mintea credinciosului.
Pai tocmai, oamenii care si-au creat propriul zeu/dumnezeu nu prea au probleme cu ea pentru ca e creata dupa nevoile lor, conflictul apare cand cei ca tine intalnesc pe adevaratul Dumnezeu, care nu se potriveste cu logica si socotelile lor marunte.