View Single Post
Vechi 16.01.2010, 23:06:39
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune Vezi mesajul
Cu tot riscul de a cadea in derizoriu sau de a fi ignorat acest subiect....am o problema pe care mi-as dori sa o rezolv. Ma gandem sa o postez la topicul necazuri, dar m-am gandit ca mi-as bate joc de cei care chiar au necazuri...insa pentru mine chiar e o chestiune care imi ocupa multe ganduri.
Eu sunt grasa si nu imi place deloc felul in care arat. Nu suport sa ma uit in oglinda, sa cumpar sau mai degraba sa probez haine...Cand ma aflu intr-o multime, traiesc cu sentimentul ca toata lumea ma arata cu degetul si spune "uite ce grasa si urata e si asta!"...nu reusesc sa ma concentrez asupra unor lucruri/activitati pe care le am de indeplinit, cat asupra impresiei pe care as face-o eu celor din jur. Ma gandesc ca felul in care arat se datoreaza felului meu de a fi...sunt grasa pentru ca sunt lenesa si delasatoare..;sunt urata pentru ca am ganduri urate si totul da pe dinafara. mai rau, poate, e ca ii judec si pe cei din jur cam dupa aceleasi standarde...
incerc de una singura tot felul de cure de slabire, insa apoi o dau pe "mecanisme recompensatorii". De multe ori confund si postul cu o dieta...bani de sala nu am. sunt student. si niciun un program fix nu pot avea din cauza altor activitati pe care le am in agenda...
Incearca regimul Montignac. Iti ofera f multa libertate de alegere si nu propune flamanzirea.. eu am citit cartea lui Montignac (nu toata, adevarat, ca nu doream regim ci doar sa gatesc sanatos), mi se pare ca nu vorbeste prostii.
Sora mea a slabit f mult punand in aplicare regulile lui Montignac.
http://www.scribd.com/doc/11490302/M...c-Deci-Slabesc

Eu am observat ca slabesc daca am muuuulte multe mese intr-o zi, dar f mici: un morcov mic, o portocala (citricele sunt f bune sa-ti taie pofta de mancare! mie imi tin si de foame), un pic de kefir, niste ciocolata neagra (eu am observat ca ciocolata neagra nu ingrasa, poate gresesc)..
Fereste-te de dulciuri (citeste-l pe montignac, el explica f bine de ce sunt daunatoare), dar nu de grasime (produsele degresate au adaos de zahar!). In sua, tara obezilor, desi se feresc de grasimi, adauga zahar la orice. Fereste-te de mancarea condimentata.. esti tenta sa mananci mai mult decat ai nevoie.

Uneori esti tentata sa mananci deoarece confunzi foamea cu setea.. Bea niste apa sau ceai, vezi daca rezolva problema.
Cumpara-ti un blender si fa lucruri f simple si bune si sanatoase, cum ar fi smoothie (eu fac zilnic copiilor mei): fructe mixate impreuna cu iaurt sau kefir. F bun, poate constitui o masa.
Nu cumpara junk food (biscuiti, gogosi, patiserie etc...), mai bine mananci salate.. Daca te obisnuiesti, salata tine f bine de foame.
Daca nu ai bani/timp de mers la sala, poti face un set de exercitii si acasa, dar trebuie sa te tii de ele. Dar nu-ti garantez ca vei slabi (nu sunt expert, dar nu cred ca poti slabi fara exercitii cardio). Dar sigur te vei simti mai bine!

Si acum partea cea mai importanta: nu trebuie sa-ti bati capul ca esti intr-un fel sau altul!
Iti imaginezi ca esti judecata dupa felul in care arati? Parerea lor nu conteaza!
Conteaza doar parerea celor care pot trece de aparente, care stiu sa intre in legatura in mod real cu omul de langa ei.
Cand am starnit interesul sotului meu (multi ani in urma) nu eram o silfida, aveam vreo 9 kg in plus! Deci poti avea si beneficii :)
Una este sa constati ca nu ai greutatea ideala, cu totul altceva este sa te simti coplesita de asta! Gandurile negative nu te vor ajuta in nici un fel! Dimpotriva, te vei simti din ce in ce mai neajutorata.
Nu poti sa slabesti 10 kg in doua luni, dar precis ceva ceva poti schimba in bine. Ia lucrurile marunte si schimba-le unul cate unul.. De ex. iti propui sa renunti la sucuri, sa bei mai multa apa, sa nu mananci dupa ora 17, sa port in geanta un mar ca sa nu ai tentatia de a cumpara biscuiti.. etc. Daca in fiecare saptamana vei implementa un obicei sanatos, te vei simti mult mai bine.

Revenind la felul in care te percep ceilalti.. Am citit ca ceea ce are cel mai mare impact asupra celorlalti este zambetul. Asa ca.. lasa supararea!
Reply With Quote