Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 17.01.2010, 12:18:00
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
As fi foarte curios sa aflu cum masori distanta de la Pamint la Luna cu teodolitul.

Distantele dintre orase le calculeze pe sfera si, atunci, mi se pare la bunul simt sa se potriveasca pe o sfera!
E o metoda geometrica, se face un triunghi isoscel cu 2 varfuri langa observator si al treilea pe luna. Se masoara unghiurile de la baza si se calculeaza distanta.

Distantele intre orase sunt si calculate pe hartie si masurate in realitate, de aia se potrivesc perfect si pe sfera si in realiate. Daca pamantul nu ar fi o sfera, si distantele s-ar potrivi pe hartie, atunci nu s-ar mai potrivi in realitate. Un pilot care ar zbura de la Cape Town la Sindey peste Polul Sud ar remarca ca distanta e mult mai mare decat scrie pe harta.

Exista sute de mii de harti mari si mici, pentru tot Pamantul si pentru portiuni din el, harti care se bazeaza pe sfericitatea Pamantului. Daca Pamantul ar fi plat, hartile alea nu ar mai corespunde realitatii si asta ar fi observat imediat de zecile de mii de piloti si marinari care calatoresc in jurul lumii.

Si sistemul GPS e bazat tot pe sfericitatea Pamantului, si merge perfect, are o precizie de cativa metri, l-am folosit si eu de multe ori.

Cred ca nici o discutie despre calendar sau ecumenism cu tine nu isi mai are rostul. Daca tu crezi ca Pamantul e plat esti mult prea ratacit ca sa poti avea vreun fel de credibilitate. E ca si cum ai zice ca luna e patrata, cand se vede clar ca e rotunda.

Bogdan.