Citat:
Īn prealabil postat de iustin10
Aici cred eu ca intervine Ortodoxia,si bineinteles si scriptura, cu taina Impartasaniei.Adica darul Domnului,nu se poate capata de cei care nu mananca Trupul Sau,si de cei car nu implinesc aceasta jertfa,si care nu cred in Trupul Sau.
|
1. Nici ortodoxia nici vre-un alt sistem religios nu are cu ce sa mai intervina. Domnul Iisus Hristos a facut totul.
"Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Hristos si El rastignit". (1 Corinteni 2:2).
2. Sfanta Impartasanie cu sangele si trupul lui Hristos presupune si o schimbare a vietii si a caracterului, dupa modelul lui Hristos. Dar, de vreme ce betivul ramane betiv, mincinosul ramane mincinos, hotul ramane hot, etc. inseamna ca nu a avut loc o impartasanie adevarata.
"
Nu stiti cã cei nedrepti nu vor mosteni Īmpãrãtia lui Dumnezeu? Nu vã īnselati īn privinta aceasta: nici curvarii, nici īnchinãtorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii,
nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defãimãtorii, nici hrãpãretii nu vor mosteni Īmpãrãtia lui Dumnezeu."(1 Corinteni 6:9,10)
Cu ce-l ajuta impartasania ortodoxa, pe pacatos, sa ajunga in Imparatia lui Dumnezeu, daca pacatosul ramane la fel ca inainte?
3.Si in alte biserici crestine se da Sfanta Impartasanie. Dar acolo are loc si o pocainta si schimbare a caracterului pacatosului.