View Single Post
Vechi 17.01.2010, 20:10:04
copacel
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Se pare ca ei cred ca Dumnezeu impune credinciosului un anumit curs al actiunilor sale, imediat ce acesta decide sa creada iar in concluzie, indiferent ce face credinciosul este de la Dumnezeu, chiar daca faptele sale afirma contrariul, el este totusi un om "mantuit" aflat sub puterea harului.
Deci pocainta nu mai are sens pentru ca greselie nu-i mai aparti in mod direct, el este alt om.

Cat de falsa este aceasta invatatura si cum il conduce pe om spre Iad cred ca este destul de limpede..
Intradevar, este foarte falsa o astfel de invatatura. Dar, sa speram ca este doar in imaginatia ta. Cel putin, in biserica din care fac parte, astfel de invataturi nu exista. Omul nu este considerat un robotel a lui Dumnezeu. Este liber sa cunoasca si sa aleaga. De altfel, intreaga noastra viata reprezinta un sir de alegeri, de decizii (unele gresite, altele bune).

Mantuirea, capatata prin harul lui Dumnezeu, poate fi pierduta. Omul poate decide sa se indeparteze de Dumnezeu.

"Dar dacã cel rãu se īntoarce de la toate pãcatele pe care le-a sãvīrsit si pãzeste toate legile Mele si face ce este drept si plãcut, va trãi negresit, nu va muri."(Ezechiel 18:21)

"Īnsã dacã cel neprihãnit se abate de la neprihãnirea lui si sãvīrseste nelegiuirea, dacã se ia dupã toate urīciunile celui rãu, s-ar putea sã trãiascã el oare? Nu, ci toatã neprihãnirea lui va fi uitatã, pentru cã s-a dat la nelegiuire si la pãcat, de aceea va muri īn ele."(Ezechiel 18:24)

Last edited by copacel; 17.01.2010 at 20:12:25.
Reply With Quote