Citat:
În prealabil postat de AlinB
A daramant? Ce a daramant?Nu a ramas cei pe vechi tot pe vechi si cei pe nou ca pana acum?
|
In Romania, din pacate, referitor la problema calendarului, exista doar parerea Parintelui Cleopa. Vorbesti cu cineva despre aceasta inovatie masonica si toti iti baga argumentele Parintelui, care se demonteaza foarte usor!
Danion a avut curajul sa marturiseasca Adevarul!
Citat:
Eu nu cred ca este o dogama a calendarului.
|
Si o ecumenista (de pe forum) pentru a incerca sa justifice propovaduirea ecumenismului, zicea ca Sfintele Canoane nu sunt dogma; deci putem sa facem ce vrem, schimband si scuipand literalmente Ortodoxia!
Dar nici semnul Sfintei Cruci nu este dogma, nici barba preotilor, nici celibatul episcopilor, nici hainele preotilor.
Ce s'ar intampla daca de maine, ar introduce cateva inovatii gen:
- schimbam semnul sfintei cruci. Il facem cu mana, de la stanga la dreapta, ca sa fim ca "fratii nostri catolici". Sau mai bine nu mai facem nici un semn...
- In loc de vesminte preotesti, Preotul sa faca Sfanta Slujba in maieu si pantaloni scurti!
s.a.m.d.
Citat:
Si majoritatea ortodocsilor au trecut fara probleme peste chestiunea asta, daca unii au simtit ca trebuie sa marcheze cu sange punctul lor de vedere, cred ca e problema lor..
|
Care majoritate? Majoritatea care a preferat sa taca si in multe cazuri sa combata chiar pe fratii lor de aceleasi neam care vroiau doar sa pastreze Sfanta Predanie asa cum au primito de la inaintasii lor!