Va salut, sunt nou pe aici asa ca vreau doar sa imi expun parerile fara sa intru in polemici. Din ce am vazut pe alte forumuri, dezbaterile pe teme religioase nu duc nicaieri.
Cred in Dumnezeu pentru simplul fapt ca sunt aici. Voi aduce cateva argumente bazate mai ales pe probabilitati. Care ar fi sansele ca universul sa se fi format de la sine. Bun a fost Big Bangul, dar si acea explozie a trebuit sa fie declansata de ceva. S-a demonstrat stiintific ca materia este energie foarte concentrata. Ce altceva decat o putere inimaginabila, inteligenta, putea concentra, o cantitate infinita de energie intr-un spatiu cat o gamalie de ac. Adica la inceput toti atomii din care este alcatuit universul au incaput int-o gamalie de ac. Densitatea era imensa, inimaginabila. Apoi problema existentei vietii, care ar fi aparut ca urmare a unui accidental amestec de diferite substante. Sansele ca lantul ADN sa apara accidental sunt ca si cum eu as castiga la 6/49 marele premiu in fiecare zi vreo 10 ani. Iar in final asa zisa evolutie de la substante inerte la om. NU EXISTA NICI O VERIGA LIPSA. Darwin insusi a spus ca expune doar o teorie, nesustenabila fara dovezi concrete. Nu ai cum sa ai o vaca, iar cu timpul sa ajunga pe malul marii si sa "creada" cumva ca, poate e mai multa mancare in apa, hai viitoarelor generatii sa le creasca treptat inotatoare, si sa ajunga balene. Se vede clar in zilele noastre ca mutatiile genetice duc doar la crearea de monstrii, fara putinta de adaptare si astfel de supravietuire. E imposibila ca o vaca sa nasca un delfin, iar ca transformarea sa apara treptat ca urmare a nu stiu ce mutatii genetice e ilogica, orice progenitura care ar devia putin de la natura sa de vaca, prin sa zicem niste inotatoare incipiente in loc de picioare ar muri imediat din motive evidente. Sau poate ca mai intai i-au crescut inotatoare concomitent cu picioarele, picioare care odata creatura ajunsa in apa au disparut treptat. :))) Unii ar putea replica: bun, o Fiinta suprema a creat totul, dar cum de exista acea fiinta in primul rand? Aici n-am cum sa raspund pentru ca ma depaseste total, noi gandind spatio - temporal, pe cand Dumnezeu este in afara spatiului si timpului.
Gata am aberat destul, sper ca m-am facut cat de cat inteles, mai ales ca e si 3 dimineata si abia mai vad monitorul. Pace si sanatate tuturor!
|