Citat:
În prealabil postat de anna21
@ Noesisaa
Poate am citit eu articolul prea in diagonala (vertical, chiar).. dar nu am gasit despre hirotonia femeilor. Doar indirect, unde se discuta despre homosexualitate.
Dar sa stii ca articolul mi-a lasat un gust amar.
Pai un om al bisericii vorbeste aducand argumente asa lumesti. Mi-ar fi rusine, in locul lui.
Vorbeste despre Freud! Nu are curaj sa spuna ca homosexualitatea este pacat si uraciune in fata lui Dumnezeu?
Este preot, trebuie sa se raporteze la cuvantul lui Dumnezeu, nu la Freud! Cine este Freud?
|
M-am uitat si eu pe articol, si uite ce spune:
LÉONARD: The fact that we are men and women is very meaningful. Sexuality comes from Latin: secare, to cut. Sexuality has to do with the difference between man and woman. If someone has evolved that he feels no normal attraction to the other sex, than something is wrong.
si
LÉONARD: But the difference between man and woman is part of our essence. Not just our biological essence, but also our philosophical essence. Living according to our man- or womanhood is to me different than living according to only our biological nature.
De Freud aminteste doar cand cel care ii ia interviul in intreaba daca isi da seama ca viziunea BC asupra homosexualitatii este inacceptabila pentru multi oameni:
I: Do you understand that a lot of people think the Catholic position on homosexuality is unacceptable?
LÉONARD: If you think that my position is connected to the Catholic faith, you should read Freud on homosexuality.
Adica la sfarsit. Ideea este ca nu numai Biserica gandeste ca homosexualitatea este neconforma cu firea umana, ci si psihologii.
Dar in fine, nu stiu multe despre acest nou arhiepiscop. Am auzit insa de la cineva care mergea sa asculte predicile lui cand era preot ca era de pe atunci un teolog foarte profund. Este considerat 'conservator' ca episcop (ceea ce la catolici inseamna si: foarte fidel Romei)