Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea
1.Cand dam argumentul cu heruvimii sculptati,voi spuneti ca oamenii nu li se inchinau lor.Dar de ce uitati porunca???Nu spune sa nu li se inchine,ci SA NU-I FACI,mai intai de toate.Si Moise i-a facut.Nu puteti nega.
2.Iisus S-a rugat in Templu.Apostolii ne spun cum a rasturnat mesele vanzatorilor.In mod sigur,daca Iisus ar fi vazut un idol acolo,l-ar fi sfaramat si apostolii ar fi consemnat asta.Dar ia citeste tot in VT.Ce avea Templul?
HERUVIMI CUSUTI!!!Intr-o multime de locuri!!!Iisus S-a rugat intr-un loc plin de icoane si nu le-a rupt,spart,dat afara,etc..Si il credeti pe Luther?
Ganditi-va!
Locurile unde se aflau:
Pe chivot - Ex. 25:18
Pe perdelele din Cort - Ex. 26:1
Pe perdeaua din Sfânta Sfintelor - Ex. 26:31
Doi heruvimi în Locul Sfânt - 1 Împărați 6:23
Pe pereți - 1 Împărați 6:29
Pe uși - 1 Împărați 6:32
Pe alte lucrături din Templu - 1 Împărați 7:29,36
|
Legat de 1:
" 4. Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, și din câte sunt pe pământ, jos, și din câte sunt în apele de sub pământ!
5.
Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam, "
Scriptura explica chiar un verset mai jos acea porunca....
Legat de 2:
DEX , ÍDOL, idoli, s.m. Divinitate păgână; (concr.) chip, figură, statuie reprezentând o asemenea divinitate și constituind, în religiile politeiste, obiecte de cult religios.
deci idolul era un obiect la care oamenii se rugau, Iisus nu a spart sau rupt nimic pentru ca evreii nu se rugau la heruvimii cusuti, sculptati ...
Intradevar, s'a rugat intr-un loc cu "icoane", dar nu lor ci lui Dumnezeu...
PAREREA MEA