Citat:
În prealabil postat de Fani71
In vremurile in care totul se poate citi, totul se poate vedea, nu mai putem respecta arcanele primilor crestini, care nu faceau public nici crezul.
|
Fani,sa-mi fie cu iertare, dar te contrazici! Aduci in prim plan exemplul primilor crestini numai cand te avantajeaza in argumentatia ta. Or, un model se imbratiseaza cu plusurile si cu minusurile lui. Daca este sa fim ca primii crestinii, apoi sa fim intocmai, daca nu, nu! Or fi avut ei impartasanie deasa si alte lucruri dupa care unii dintre noi tanjesc, dar aveau si viata impecabila, si strictete, si mai putine pacate, si, printre altele, acest caracter inchis, de casta.
Vorbesti despre dragoste cu mare usurinta... nu stiu, eu nu am ajuns la acest nivel. Cred ca nu se cade, totusi, ca noi sa avem mai multa dragoste decat sfintii care si-au jertfit sangele pentru a ne pastra credinta neintinata. Nu am nimic cu celelalte confesiuni, sa se roage fiecare pe limba si legea lui pentru ce or vrea, insa in bisericile / casele lor de adunare. dar eu una nu sunt in stare sa ma rog cum se cuvine nici macar pentru mine, daramite pentru toate natiile si confesiunile...